Close sidebar
Close sidebar

Consiliul de Securitate al ONU, ședință pe tema centralei nucleare de la Zaporojie

Consiliul de Securitate al ONU se întrunește joi după-amiază într-o ședință pe tema centralei nucleare de la Zaporojie, din sudul Ucrainei.

Razvan Ilie,

Întucnirea Consiliului ONU are loc la câteva zile după bombardamentele de la centrala nucleară de la Zaporojie

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Mariano Grossi, va informa joi Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite despre situația securității nucleare de la Centrala Nucleară Zaporojie din Ucraina.

Citeste si: Care e situația actuală la centrala nucleară din Zaporojie

Rafael Grossi va expune și eforturile sale de a conduce o misiune de experți la locul centralei cât mai curând posibil, potrivit unui comunicat al AIEA.

Citeste si: Rafila, despre posibilitatea unui incident nuclear: „Prefer să adoptăm un comportament responsabil”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Întâlnirea de la ONU are loc la câteva zile după ce bombardamentele la centrala nucleară de la Zaporojie au declanșat o alarmă cu privire la riscul potențial al unui accident nuclear grav la cea mai mare centrală nucleară din Europa, care are șase reactoare.

Șeful agenției nucleare: Este o situație extrem de gravă  

„Salut această oportunitate de a informa Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite despre situația extrem de gravă cu care se confruntă una dintre cele mai mari centrale nucleare din lume, aflată acum în mijlocul unei zone active de război. Un accident la această fabrică ar putea amenința sănătatea publică și mediul atât în ​​Ucraina, cât și în țările învecinate, precum și mai departe”, a spus el.

Citeste si: Explozii puternice în Crimeea la o bază aeriană rusească

Directorul general va oferi detalii despre modul în care bombardamentul de vineri și sâmbătă a încălcat practic toți cei șapte piloni indispensabili de securitate și securitate nucleară pe care i-a evidențiat la începutul conflictului în urmă cu aproape jumătate de an, inclusiv cei care țin de integritatea fizică a unei centrale nucleare.

Acuzațiile G7 la adresa Rusiei

Cel puţin 14 persoane au murit din cauza bombardamentelor în noaptea de marţi spre miercuri în zona din jurul centralei nucleare de la Zaporojie, cea mai mare astfel de centrală din Europa.

Citeste si: Ucraina a doborât 9 avioane ruse. "Putin se teme să recunoască atacul din Crimeea"

Grupul ţărilor cel mai puternic industrializate G7 a acuzat miercuri Moscova că "pune în pericol" regiunea ucraineană din jurul centralei Zaporojie, ocupată de trupele ruseşti.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI