Guvernul trebuie să se aștepte la vremuri complicate din punct de vedere bugetar. Avertismentul Consiliului Fiscal vine la doar o zi după ce PSD nu a reușit să strângă numărul suficient de parlamentari pentru a dezbate și vota moțiunea care urmărea căderea Guvernului Orban.

Citeste si: Orban, anunț despre următoarea creștere a pensiilor. ULTIMA ORĂ

Situația României nu se va îmbunătăți prea mult anul viitor, chiar dacă țara noastră este estimat să aibă o creștere economică de 4,9% în 2021: deficitul va trece de 7 procente, consideră Consiliul

Fiscal. Cauza o constituie majorarea planificată a pensiilor cu 14% începând cu luna septembrie, promisă de Guvern, care va duce la cheltuieli suplimentare de aproape 11 miliarde de lei.

Consiliul Fiscal, perspective bugetare pesimiste

În privința deficitului bugetar, adică diferența între încasările și cheltuielile statului, Consiliul Fiscal susține că acesta se va situa între 8,6% și 9,4% din Produsul Intern Brut (PIB). Spre comparație, Guvernul ia acum în calcul o scădere economică de 3,8% și un deficit 8,6%.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Citeste si: Au fost publicate toate ghidurile pentru noul an școlar- de la grădinițe până la licee. DOCUMENT

În primăvară, Executivul susținea că economia va scădea cu 1,9%, iar gaura de la buget era estimată la 6,7% din PIB.

Citeste si: Descoperire îngrijorătoare despre noul coronavirus. Mai importantă decât vârsta este...

”Majorarea punctului de pensie de 14% implică un efort bugetar de 3,6 miliarde de lei în anul 2020 și respectiv 10,92 miliarde de lei în anul 2021. O astfel de măsură, cu impact important asupra construcției bugetare pe anul 2021, ar trebui inclusă într-un cadru fiscal-bugetar pe termen mediu”, se arată în analiza Consiliul Fiscal.

VEZI AICI Opinia Consiliului Fiscal despre bugetul României


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si