Constantin Codrescu a murit. Actorul avea 91 de ani
Un alt actor român s-a stins din viață. Constantin Codrescu a pierit la vârsta de 91 de ani, conform anunțului lansat de fiica sa.
Actorul Constantin Codrescu, cunoscut publicului pentru rolul Ghiţă din filmul „La moara cu noroc” din 1955, a murit la vârsta de 91 de ani, a anunţat fiica sa pe Facebook.
A absolvit Institutul de Teatru din Bucureşti în 1951, remarcându-se încă de atunci ca unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale. Între 1968-1976 a fost asistentul prof.
Citește și: Doliu în politica românească. A murit un primar cunoscut din Constanța
A fost profesor la IATC Bucureşti, la Institutul de Teatru din Târgu-Mureş (1976-1989), iar după 1989 a fost profesor la Facultatea de Teatru a Universității Ecologice (din 1996) şi la Facultatea de Teatru a Universităţii ”Spiru Haret” (din 2003). După 1990 a fost şi director al Teatrului “Maria Filotti” din Brăila şi al Teatrului din Sfântu Gheorghe.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Doliu în lumea manelelor! George Oprea a murit la doar 41 de ani: „A murit! Nu pot să cred”
Ca regizor şi scenograf a pus în scenă piese din dramaturgia naţională şi universală: „Act Veneţian” de Camil Petrescu (Teatrul de Stat Baia Mare), „Valea cu fluturi” de Iosif Naghiu şi „Passacaglia” de Titus Popovici (Teatrul Dramatic Braşov), „Fraţii Karamazov” de Dostoievski, „Judecată în noapte” de A.
Vallejo, „Pensiunea Doamnei Olimpia” de I.D. Şerban (la Teatrul Naţional Târgu Mureş), „Care este soțul meu” de Somerset Maugham (Teatrul de Stat Galaţi), „Cine eşti tu?”, „Cititorul de contor”, „Un pahar cu sifon”, de Paul Everac, „Vara trecută la Ciulimsk” de Vampilov, „Lumea lui Cehov” (Teatrul de Stat Sfântu Gheorghe), „Moromeţii” de Marin Preda (coregie), „Roata” de C. Ifrim, „Preferam să mor de râs” de N. Ionescu, „Frumoşii marilor orașe” de Fănuş Neagu (coregie), „Audienţă la consul” de I. Brad, „Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller, „Caragiale…fantasticul” – o dramatizare după proza lui I.L. Caragiale, semnată de Constantin Codrescu şi Elena Roşu (la Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila), „Adio copilărie” de Rozov, „Ruy Blas” de Victor Hugo, „Acuzarea apără” de Ştefan Berciu (Teatrul Mic din Bucureşti), „Martor şi Judecător”, de Ion Bălan, un spectacol inspirat din viaţa lui Panait Istrati (Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila).Citește și: Un celebru muzician a murit. A avut o viaţă marcată de scandaluri şi violenţă
Anul acesta, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Constantin Codrescu a fost decorat de președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro