Close sidebar
Close sidebar

Constructia celui mai lung tunel feroviar din lume a fost finalizata dupa 17 ani. Trenurile vor strabate 57 de km prin Alpii Elvetieni

Cel mai lung tunel de cale ferata din lume va fi inaugurat saptamana viitoare, dupa 17 ani de constructii. Tunelul Gotthard Base masoara aproximativ 57 de km si trece prin masivul elvetian Gotthard.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Lungimea totala a galeriilor va fi de 153,5 km. Tunelul a fost schitat pentru prima data in 1947, insa constructia propriu zisa a inceput in urma cu 17 an, relateaza Daily Mail.

Proiectul consta in doua tuneluri de de conectare de o singura linie care leaga localitatea Erstfeld, din cantonul Uri de Bodio, din cantonul Ticino.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Scopul principal al Gotthard Base Tunnel este de a creste capacitatea totala de transport prin Alpi, in special pentru transportul de marfa, pe coridorul Rotterdam-Basel-Genova. Totodata, tunelul va face o conexiune mai rapida intre cantonul Ticino si restul Elvetiei, dar si va reduce timpul de calatorie cu o ora pe ruta Zurich- Milano pentru trenurile de calatori.

Testarea sa va incepe saptamana viitoare, pe 1 iunie, iar primele trenuri cu pasageri vor ajunge in decembrie. Aproape 28.2 milioane de tone de roca din munte au fost excavate, iar pentru constructia sa a fost nevoie de aproximativ 10.6 miliarde de euro.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI