Chiar dacă știm cu toții că dulciurile ne afectează dinții, nu renunțăm să le consumăm în cantități mari. Cât de mult ne afectează zahărul din dinți ne explică medicul stomatolog Andrei Capră.

Citește și: VIDEO- Măseaua de minte: Când este recomandat să o scoatem și care sunt cele mai frecvente probleme care apar

„Tot ce înseamnă alimente procesate ar trebui evitate”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Ce alimente trebuie să evităm ca să nu facem carii și, desigur, dacă există alimente pe care ar trebui să le consumăm pentru a evita cariile?”

Andrei Capră, medic stomatolog: „Tot ce înseamnă alimente procesate ar trebui evitate, chiar dacă sunt consumate aș clăti cu apă. Nu sugerez ca pacientul să aibă o igienă excesivă, adică să se spele după fiecare masă pe dinți. Trebuie să aibă oarecum pauze între masă și spălatul pe dinți. Recomandarea este de 2 ori pe zi, cu o pastă de dinți cât mai bio și apă de gură fără clorhexidină și fără alcool.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Pot apărea anumite complicații în urma unei carii care nu este tratată la timp?”

Andrei Capră, medic stomatolog: „Întotdeauna apar probleme dacă nu tratăm la momentul potrivit. Evoluția procesului carios tinde să meargă către profunzimea dintelui.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum anume ar trebuie folosită ața dentară?”

Andrei Capră, medic stomatolog: „Dacă ne referim ca și timp, eu recomand seara sau după mese. Dacă pacientul simte că rămân resturile alimentare între dinți, trebuie să meargă la medic pentru că înseamnă acea zonă retentivă trebuie cumva gestionată.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si