Primarul comunei Vrancioaia, Ionica Danţis, a declarat, duminica, ca a aflat despre faptele educatoarei de la directorul scolii de care aparţine gradiniţa. Alesul local a adaugat ca imaginile sunt ”revoltatoare” si au socat pe toata lumea, atat pe localnici, cat si pe colegii de catedra ai educatoarei filmate in timp ce batea si jignea copiii la clasa.

”Am fost informat de directorul scolii, le-am spus sa convoace Consiliul de administraţie al scolii, sa anunţe Inspectoratul, sa analizeze si sa ia masuri.

Am vazut imaginile, e revoltator ce se intampla acolo, e o surpriza, e un soc pentru toata lumea, atat pentru cei din comunitate, cat si pentru colegii dumneaei de catedra”, a declarat primarul Ionica Danţis, potrivit News.ro.

Edilul a adaugat ca educatoarea preda la gradiniţa de circa sapte- opt ani, insa inainte a fost profesor suplinitor, dar niciodata nu ar fi avut reclamaţii care sa denote un comportament inadecvat la ore.

Am discutat cu ea, e terminata, e timorata, nu stie ce sa-mi spuna, nu poate sa explice ce a determinat-o sa-i bata pe copiii aceia, zice ca si-a iesit din minţi. Totusi, sa palmuiesti intr-un asemenea hal un copil de cin ci ani, nu are nicio scuza, putea gasi o alta modalitate, sa vorbeasca cu el, sa cheme parinţii sa le spuna, dar nu sa-i bata”, a adaugat primarul care susţine ca educatoarea este, la randul sau, mama, copilul sau fiind insa de varsta mare.

Inspectoratul Scolar Judeţean Vrancea a declansat o ancheta, iar luni va trimite o echipa de inspectori la gradiniţa din satul Poiana, comuna Vrancioaia, dupa ce parintele unui copil inscris la aceasta unitate de invaţamant i-a prezentat, vineri, sefului ISJ o filmare in care o educatoare ii loveste pe copii, striga la ei si ii injura.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Am decis ca luni sa facem un control la respectiva gradiniţa, sa vedem ce masuri se impun. Am discutat cu directorul scolii, iar luni vom trimite acolo o echipa de inspectori pentru a vedea daca toate lucrurile sunt adevarate. Se va intruni comisia de disciplina, iar conducerea scolii de care aparţine gradiniţa, asa cum e procedura, va dispune sancţiuni in cazul educatoarei. Sesizarea a fost depusa inclusiv in scris la sediul ISJ Vrancea, astfel ca se vor face cercetari si se vor dispune masuri”, a declarat corespondentului News.ro inspectorul scolar general al ISJ Vrancea, Dorin Cristea.

Filmarea in care educatoarea Mihaela Ciornea agreseaza fizic si psihic doi baieţei, pe care-i bruscheaza, ii injura, ii jigneste si ii loveste in mod repetat in cap si peste faţa, a fost postata si pe Youtube. Filmarea ar fi fost realizata, din primele date, in cursul saptamanii trecute, in timp ce mama unui copil se afla in clasa, cu permisiunea educatoarei.

”Nesimtitule, stai dracului intr-un loc, dar-ar naiba-n creierii tai, tu nu esti sanatos la cap, astia trebuie sa-mi dea spor de nebuneala, de maxima nebuneala”, se aude educatoarea in filmare ţipand la unul dintre copii.

Ulterior, femeia loveste peste faţa un copil, in timp ce pe altul il trage de urechi si il loveste in cap.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Impieliţatule, Doamne, ce fac eu cu astia, ca nu rezist. Tu, mai nebun decat esti nu ai cum sa te faci. Maine nu te primesc, te bat, te dezbrac si te dau afara, poate sa ma ia Poliţia in secunda doi ”, ii spune educatoarea altui copil.

Filmarea continua cu momentul in care educatoarea loveste in cap un baiat, in mod repetat si cu putere, ulterior tragandu-l de ureche pe motiv ca nu sta in banca.

”E inadmisibil, nu e normal ce am vazut acolo,in filmare, nu trebuie sa se intample la o catedra. Directorul scolii de care aparţine gradiniţa mi-a spus ca educatoarea si-a recunoscut vina, ca si-a iesit din fire, ca a fost nervoasa, nu cred ca o asemenea atitudine, un asemenea comportament ar trebui sa se gaseasca la c atedra”, a mai spus seful ISJ Vrancea, Dorin Cristea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si