Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar pentru copii această zicală ar putea fi adevărată când vine vorba de ouă.

Cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis au efectuat un experiment cu sugari între șase și nouă luni în Ecuador, iar rezultatele au arătat că ouăle sunt un aliment de bază, esențial pentru copiii mici.

Citește și: O tânără de 23 de ani a murit în cel mai stupid mod, când se întorcea spre casă de la distracție

Mai mult, se pare că acest aliment îi poate ajuta în viitor să fie unii dintre cei mai înalți elevi din clasa lor, potrivit studiului citat.

Alimentul cu rol în creșterea în înălțime 

În cadrul cercetării unora dintre participanți, selectați aleatoriu, li s-a adăugat un ou în fiecare zi în meniu, pe o perioadă de șase luni, în timp ce alții au făcut parte dintr-un grup de control care nu a mâncat niciun ou.

Citește și: Un medic pretinde că și-a întinerit corpul cu 20 de ani față de vârsta lui biologică. Care e secretul lui

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

S-a constatat mai târziu că grupul de sugari care consumau ouă zilnic are cu 47 la sută mai puține șanse de a experimenta blocaje de creștere, adică o dezvoltare lentă în înălțime. Mai mult, 74 la sută nu au fost subponderali comparativ cu copiii din grupul de control.

Citește și: A ajuns de nerecunoscut după ce a slăbit miraculos 25 de kilograme. "Am avut un motiv colosal"

„Am fost surprinși de cât de eficientă s-a dovedit a fi această intervenție”, comentează cercetătorul principal Lora Iannotti într-o declarație de presă.

„Efectul a avut un impact de 0,63 comparativ cu media globală de 0,39.”

Soluție pentru copiii care nu au acces la o hrană adecvată

Trebuie menționat faptul că a fost limitat consumul de zahăr în rândul participanților din grupul de testare, ceea ce a avut un impact asupra rezultatelor.

Cu toate acestea, acest studiu prezintă o soluție la malnutriție în zonele în care copiii nu au acces la o hrană adecvată, deoarece ouăle oferă nu numai o masă echilibrată, ușor de găsit, dar și una care vine în ambalaje sigure.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Studiul nostru a monitorizat cu atenție reacțiile alergice la ouă, dar nu au fost observate sau raportate incidente de către îngrijitori în timpul vizitelor săptămânale la domiciliu”, adaugă Iannotti.

„Ouăle par a fi o sursă viabilă și recomandată de nutriție pentru copiii din țările în curs de dezvoltare”, spun cercetătorii.

Medicii  recomandă, referitor la consumul de ouă, ca acesta să nu fie exagerat ca să nu apară probleme cu colesterolul. Astfel, pot fi  consumate  intre patru si sase  oua  pe saptamana. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si