Close sidebar
Close sidebar

Copiii care s-au nascut diferiti au primit o sansa la un viitor mai bun! Programele de socioterapie pot face minuni

Exista sansa unui viitor mai bun pentru copiii care, pur si simplu, s-au nascut diferiti! Ne-o demonstreaza cei care se implica si-i ajuta fara sa ceara nimic in schimb. Poate doar.... un zambet.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Ei lupta sa ne arate ca pot fi la fel ca noi, chiar daca viata le-a pus inainte obstacole.....

Au nevoie, si avem nevoie...ca ei sa se integreze in societatea noastra macinata de prejudecati. Nu cer decat rabdare si...un strop de intelegere.
Iar unii dintre noi fac deja ceva.

Asa au luat nastere programe de socioterapie prin carei copiii cu nevoie speciale pot evolua si incep sa comunice, sa aiba activitati normale pentru varsta lor. Statul ii ajuta prin programe coordonate de psihologi, medici, profesori si...voluntari. Asa se intampla si la acesta scoala din Capitala, pentru 130 de copii.

Primaria Sectorului 5 finanteaza programul.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Cred ca pot reusi in viata!  Pentru ca ei au ceva ce noua ne lipseste "au capacitatea de a nu judeca", spune unul dintre profesorii care lucreaza cu ei. 

Realitatea de pe hartie ne intristeaza! In Romania, numarul copiilor cu nevoi speciale este in crestere.

Ileana Botezatu, DIRECT. CENTRULUI DE SANATATE MINTALA: "In cursului anului 2016 a existat un numar de aproximativ 3 mii de cazuri noi”.


Iar cand ajung la varsta majoratului....se lovesc de adevarul crud!

"Li s-a pus deja etichete", mai spune aceasta. Ce pot face? Cum isi pot castiga existenta? Cum isi pot intemeia o familie? Ii accepta societatea asa cu sunt ei, speciali?!

Le ofera Romania locuri de munca si...macar

un gram de respect?! Solutii...exista." Copiii cu nevoi speciale se afla in jurisdictia Minsiterului Sanatatii si Ministerului Muncii”, a mai precizat Ileana Botezatu.

Exista scoli profesionale unde merg si invata o meserie. Dar e nevoie si de schimbarea mentalitatii. Au nevoie ca noi sa-i intelegem si sa-i acceptam asa cum sunt. Impreuna...putem schimba ceva!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI