Close sidebar
Close sidebar

Copiii palestinieni, victime ale războiului. Ei sunt învățați de mici să respingă Israelul și ideea de pace:"Asistăm la un genocid în timp real”

În școlile de Gaza, copiii sunt antrenați pe zi ce trece să devină niște teroriști. Chiar manualele școlare le-ar înrădăcina celor mici ideea de ură față de poporul israelian.

Stefania Pavel,

În școlile de Gaza, copiii sunt antrenați pe zi ce trece să devină niște teroriști. Chiar manualele școlare le-ar înrădăcina celor mici ideea de ură față de poporul israelian.

[Sursa foto: PixaBay & StandWithUs - Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O generație întreagă de copii palestinieni a fost crescută în așa fel încât să urască Israelul. Aceștia citeau în manualele școlare teorii și convingeri despre faptul că ei nu trebuie să accepte pacea, lucru îngrijorător.

Copiii din Gaza sunt traumatizați de acest conflict

Un studiu a arătat faptul că în Gaza, 47% din populație este reprezentată de copiii sub 18 ani, iar un raport realizat de un grup european pentru drepturile omului a descoperit că 91% dintre acești copii "suferă de o formă de traumă legată de conflict". Acest lucru este datorat de sărăcie, de frică, neputință și de faptul că ei au fost implicați fără voia lor într-un conflict de ani de zile cu Israelul.

O generație întreagă de copii palestinieni a fost crescută în așa fel încât să urască Israelul.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: EXCLUSIV- Cum arăta Israelul cu două zile înainte de atacurile Hamas. Dezvăluirile unui cuplu din timpul vizitei lor: ”Un grup de români se boteza în râul Iordan”

În Gaza copiii practic sunt obligați să adere la niște doctrine prescrise, iar majoritatea învață în școlile administrate de Hamas. Există și școli administrate de Agenția Națiunilor Unite pentru Ajutor, însă cei refugiați ajung să studieze aici. În ambele este folosită programa școlară a Autorității Palestiniene, dar ce este mai straniu, faptul că acești copii pot alege un curs opțional de pregătire militară.

Copiii, părtași ai războiului din Israel fără voia lor

Un articol din 2013 al New York Times a demonstrat faptul că cei mici învață despre Tora și Talmudul evreiesc ca fiind "fabricate". Mai mult, despre sionism copiilor li se spune că este o mișcare rasistă ale cărei obiective includ ”alungarea arabilor din întreaga zonă cuprinsă între Nilul din Africa și Eufrat în Irak, Siria și Turcia", ceea nu face decât să complice situația. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ursuleți de pluș captivi înconjoară Piața Dizengoff din Tel Aviv pentru a-i reprezenta pe cei 30 de copii care au fost răpiți fără milă de teroriștii Hamas.

[Sursa foto: StandWithUs- Facebook]

De asemenea, manualele școlare sunt pline de imagini cu palestinieni care lovesc soldați israelieni, care încurajează violența în toate formele ei. Conflictul nu se rezumă numai la istorie și la teorii, deoarece în urma unui studiu care a confirmat incitarea în programa școlară din Gaza s-a descoperit că tineriilor le este "promovată o teorie a conspirației conform căreia Israelul a îndepărtat pietrele originale ale siturilor antice din Ierusalim și le-a înlocuit cu unele care poartă desene și forme sioniste".

Citește și: Jurnalistul din Palestina, a cărui familie a fost ucisă într-un atac, s-a întors la muncă. Cine este Wael Al-Dahdouh?

Acești copii sunt cei pe umerii cărora a fost plasată o sarcină mult prea dură, și anume aceea de a continua un război fără voia lor. Ei sunt cei care ar trebui învățați să se exprime singuri, să aleagă ce e mai bun pentru ei și să discearnă în cele din urmă adevărul și binele de rău.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Asistăm la un genocid în timp real", a declarat un purtător de cuvânt al organizației The Defense for Children International- Palestine (DCIP).

Potrivit autorităților sanitare palestiniene, peste 3.000 de copii au fost uciși în atacul israelian asupra Gaza, care a început pe data de 7 octombrie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI