Close sidebar
Close sidebar

Copil cu autism dat afară dintr-o biserică din Timișoara : 'Nu aveţi voie cu acest copil!'

Un copil în vârstă de 4 ani, bolnav de autism, dat afară dintr-o biserică. Incidentul s-a produs la Timișoara.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

 

"Se intampla chiar in ziua marilor schimbari, cand Romania statea la coada pentru a nu stiu cata oara, pentru democratie. In 26 mai ziua alegerilor parlamemtului european, si ziua referemdumului.

In acea seara era programat un concert de orga si vioara in frumoasa biserica din Balcescu, concert organizat de Uvt. Biserica respectiva gazduia evenimentul. Spre 8 seara se strange lume si lume la biserica. Si lumea intra, face poze cu telefonul isi cauta loc, se saluta cu prietenii sau cunoscutii, si asteapta.

Cu cateva ore inainte de acest eveniment un copil cu autism este anuntat de parinti ca vor merge spre seara sa asculte vioara si sa vada o orga, in biserica. El, copilul cu autism se bucura si se insenineaza. Lui ii plac mult sunetele si instrumentele. Si nu este un copil care sa nu inteleaga.

Este un copil de aproape 4 ani, destept, verbal, cu achizitii foarte apropiate de varsta cronologica, care intelege tot ce poate intelege un copil de varsta lui, care simte si se bucura.

Dar aici e aici: el se bucura putin altfel. Cand simte ca vine valul emotional, isi flutura putin mainile. Abia atunci bagi de seama ca e ceva cu acel copil.

Astfel ca in intrarea bisericii din Balcescu, printre oameni care intra zambind, isi facuse aparitia acest copil cu mama si cu tata, senini si ei la gandul ca fiul lor va auzi si va vedea o vioara.

Nu si-au facut planul sa stea tot concertul. Atat cat se poate si cat e confortabil. Apoi, seara se poate continua cu o plimbare in parc.

Insa la intrarea in biserica, era un domn al bisericii, imbracat in negru, cu sufletul negru, cu vocea neagra si grea care vazandu-l pe cel mic, a spus: dumneavoastra nu aveti voie

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

cu acest copil!

Citeste si: VIDEO| Noi rezultate partiale ale alegerilor europarlamentare. PNL ramane pe primul loc, urmat de PSD

Citeste si: Bărbat găsit într-o baltă de sânge într-un spital din Brăila

Citeste si: Teodor Meleşcanu locuieşte într-o vilă de aproape 600 de metri pătraţi! Din salariu şi pensie, ministrul care a înfuriat Diaspora a câştigat aproape 7.000 de euro pe lună!

Paralizia sufleteasca a parintilor era mult prea contrastanta cu bucuria copilului care nu intelegea exact ce se intampla, privind minunat interiorul bisericii din usa inalta.

Degeaba au incercat sa ii explice parintii acelui domn de la intrare, ca vor sa vada putin, ca vor sa asculte putin, ca pt copil e ca o terapie, ca nu vor deranja nicicum. Porunca a 11-a, este porunca: „Sa nu lasi un copil la concertul din biserica!”

„Noi aici nu facem meloterapie. Iesiti afara!”. Cu sufletul batut in cuie si rastignit pe peretele rece al inumanitatii, mamica isi lua copilul de mana si se indrepta spre masina cu destinatia acasa.
In viata daca poti, demonstrezi. Daca nu poti demonstra, argumentezi. Iar daca nu poti nici demonstra, nici argumenta, pleci.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Metrorex: Decalare de două minute în programul de circulaţie pe Magistrala 2 (Berceni-Pipera), din cauza unei fisuri la o şină

Citeste si: Biroul Electoral Central: Rezultate parţiale oficiale ale alegerilor europarlamentare- PNL- 26,35%, PSD- 23,16%, USR PLUS- 21,24%

Citeste si: Teodor Meleşcanu locuieşte într-o vilă de aproape 600 de metri pătraţi! Din salariu şi pensie, ministrul care a înfuriat Diaspora a câştigat aproape 7.000 de euro pe lună!

 

La biserica poti bate, dar nu se stie daca ti se va deschide. Poti sa rogi frumos dar raspunsul poate fi nu. La 10 minute de la aceasta intamplare, copilul asculta in masina: „nu mi-e frica de bau-bau! Nu stiu daca Dumnezeu exista, dar Bau-bau exista cu siguranta. Si sta in usa de la biserica din Balcescu.

Dar oare ce Baubau este in acea institutie bisericeasca, care sa sperie lumea in asa fel de un copil?", a scris pe pagina sa de Facebook psihoterapeutul Viorel Enache, in speranta ca va trage un semnal de alarma intr-o societate tot mai bolnava.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI