Un incident șocant a avut loc în această dimineață, pe o stradă din comuna Ghelinţa din Covasna. La ora 10:30, minorul a fost rănit de un urs care alerga. Animalul a ajuns în fața copilului, l-a zgâriat pe piept și apoi a continuat să alerge.

Băiatul a fost luat de părinții săi și transportat la spitalul din Târgu Secuiesc. Cadrele medicale au declarat că micuţul a suferit doar câteva zgârieturi în zona abdomenului.

Citeste si: Împușcarea urșilor, vânătoare mascată de trofee

Copil atacat de un urs care alerga

Oamenii legii au fost sunați de părinți și au ajuns imediat la fața locului. Apoi a fost emis un mesaj RO-Alert pentru a-i avertiza pe localnici de prezenţa ursului.

Citeste si: Un urs a intrat într-o pensiune din Băile Tuşnad, iar altul a distrus un magazin din localitate

copil de opt ani atacat de urs
Copilul a fost rănit după întâlnirea cu ursul.[Sursa foto: PixaBay]

În ultima vreme, cazurile în care oamenii sunt atacați de urși s-au înmulțit în România. De curând, un bărbat a fost mutilat pe viaţă, după ce a fost atacat de un urs, în timp ce făcea jogging, în judeţul Harghita.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În ultimele șase luni, au fost înregistrate 168 de apeluri la 112 privind prezența unor urși în apropierea zonelor locuite. Este vorba despre județul Harghita. Weekendul trecut au fost raportate 14 astfel de situații.

Conform Jandarmeriei Harghita, de vineri până luni au fost primite 14 apeluri prin intermediul 112. Oamenii anunțau prezența unor urși în localitățile Băile Tușnad, Izvoru Mureșului, Bălan și Borzont.

Cele mai multe apeluri, pentru îndepărtarea urșilor, s-au înregistrat vineri.

Au fost semnalate zece astfel de situații, marea lor majoritate din stațiunea Băile Tușnad.

A fost semnalată și apariția unei ursoaice cu pui în grădina unei pensiuni din stațiune. A apărut chiar și un urs care se hrănea dintr-un coș de gunoi din centru.

Citeste si: VIDEO- Urșii periculoși, împușcați cu aprobări pe repede înainte de la minister

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În noaptea de duminică spre luni au fost primite două apeluri din din localitatea Izvoru Mureșului. În ambele cazuri, urșii au pătruns în gospodăriile oamenilor, provocându-le pagube materiale.

Oamenii legii au îndepărtat animalele și au mai stat în preajmă pentru a se asigura că pericolul nu mai este prezent.

În primele șase luni ale anului 2021, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 168 de apeluri făcute prin intermediul 112, prin care era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

Citeste si: Imagini de senzație! Un pui de urs a fost salvat de membrii unui ONG, în timpul unor exploatări forestiere în județul Argeș


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si