În același timp, jandarmii au mai observat şi alţi urşi care au fost îndepărtaţi din localitate.

Conform unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, primul apel primit la 112 miercuri, a fost efectuat de o femeie în jurul orei 23:26. Ea anunţa prezenţa unui urs într-o pensiune de pe strada Bradului din oraşul Băile Tuşnad.

„La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, care însă nu a mai găsit ursul acolo.

Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind mai mult decât probabil în căutare de hrană”, a anunțat Jandarmeria Harghita.

Un urs a fost văzut, miercuri noapte, intrând într-o pensiune din Băile Tuşnad, iar altul spart uşa unui magazin din localitate şi ar fi intrat după hrană

Un al doilea apel către forțele de ordine a fost făcut la aproximativ o oră după miezul nopţii, un bărbat anunțând prezenţa unui urs în faţa primăriei din același oraș, potrivit echipajului jandarmmeriei ursul a spart uşa unui magazin şi ar fi intrat după hrană.

„Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a ajuns în scurt timp la pe strada Oltului şi a îndepărtat din locul unde iniţial fusese semnalat doar un urs, era şi o ursoaică cu trei pui. Continuându-şi patrularea, echipajul de jandarmerie a mai observat urşi pe străzile din localitate şi aceştia fiind îndepărtaţi înspre zona împădurită”, a mai transmis Jandarmeria Harghita.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Un urs a intrat într-o pensiune din Băile Tuşnad, iar altul a distrus un magazin din localitate
Un urs a intrat într-o pensiune din Băile Tuşnad, iar altul a distrus un magazin din localitate[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Pe ce loc se află Bucureştiul în ceea ce priveşte calitatea aerului? Clasament al Agenţiei Europene de Mediu

Echipajele jandarmeriei care au intervenit în cazul celor două incidente au mai rămas în oraş pentru un timp, pentru a se asigura că pericolul nu mai persistă, anunând autorităţile în legătură cu atribuţii în aceste situații.

Jandarmii reamintesc cetățenilor că este indicat ca, atunci când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune imediat numărul de urgență la 112, și să nu încerce să

intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să depoziteze resturile menajere în locuri sigure şi să nu se apropie de animalele sălbatice pentru a le filma sau fotografia.

Citeste si: Țara care introduce obligativitatea ca într-o lună să fie vaccinați peste 60% dintre angajații sectorului serviciilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si