Close sidebar
Close sidebar

Sebastiano a alergat kilometri întregi, la doar opt ani, pentru a-și salva tatăl: „A dat dovadă de curaj și maturitate”

Un copil din Italia a alergat kilometri întregi prin pădure pentru a-și salva tatăl. Minorul a fost extrem de apreciat și de lăudat de cei din jur.

Georgiana Balaban,

Sebastiano a devenit erou la opt ani.

[Sursa foto: Presa străină]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sebastiano Guazzeroni este un copil de opt ani  din localitatea Paciano, provincia Perugia (Umbria). El a devenit eroul localității după ce a reușit să-și salveze tatăl căruia i s-a făcut rău în timp ce se plimbau prin pădure.

Citește și: Autoritățile din Sibiu sunt în alertă: prezența unui urs a fost semnalată în zona Căii Cisnădiei

Minorul a alergat kilometri întregi pentru a face rost de ajutoare. El a dat dovadă de stăpânire de sine și un curaj extraordinar.

Citește și: EXCLUSIV- Scene de violență într-un parc din Capitală! Un copil fost bătut și umilit de bunică și de mătușă

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Băiatul a fost premiat de primarul localității, informează publicația Umbria24.

Cum s-a întâmplat totul

Într-o zi de februarie, Sebastiano și tatăl său, Paolo Guazzeroni, se plimbau prin pădure. Deodată, tatălui i s-a făcut rău.

Bărbatul s-a prăbușit la pământ.

În loc să se lase cuprins de panică, băiețelul a luat situația în propriile mâini. A parcurs câțiva kilometri în goană, prin pădure, pentru a alerta echipajele de urgență, o acțiune care a salvat viața tatălui său.

Actul de curaj al lui Sebastiano a fost apreciat nu doar de familia sa, ci și de comunitatea locală. În semn de recunoaștere a curajului și maturității sale, primarul localității Paciano, Riccardo Bardelli, l-a premiat și lăudat în cadrul unei ceremonii.

Citește și: Un copil a fost salvat de la moarte în trenul Botoșani-București

„Copilul a demonstrat o maturitate și un curaj extraordinar, căutând și găsind ajutor pentru tatăl său, parcurgând singur kilometri de drum în pădure”, se menționează în documentul care i-a fost înmânat lui Sebastiano.

Povestea este una demnă de film. Eroii vin în toate formele și dimensiunile, chiar și în cea a unui băiețel de opt ani care a făcut tot posibilul pentru a-și salva tatăl.

Citește și: Cate rațe sunt în imagine? Provocarea care i-a pus pe mulți în încurcătură. Test de acuitate vizuală

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI