Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Când o căsnicie se destramă mama rămâne singură cu copilul și se spune că îi este greu să intre într-o nouă relație, să-și găsească un nou partener. De ce?”

Irina Petrea, psiholog și expert în parenting:   „Mamei îi este cel mai greu pentru că de cele mai multe ori copiii stau cel mai mult la ea și din acest din acest motiv ei îi vine greu să găsească pe cineva care să își dorească să înceapă o viață cu o viață mai complicată.

Dacă mama are fetițe s-ar putea să fie îngrijorată și de relația pe care partenerul ei ar putea să o aibă cu fetița și sunt îndreptățite, pentru că lucrurile acestea pot să apară după câțiva ani atunci când fetițele cresc.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Deci ar fi mai ușor în cazul unui băiat.”

Irina Petrea, psiholog și expert în parenting:   „Da, tații își găsesc mai ușor partenerele, în principal pentru faptul că în femei instinctul matern apare aproape instantaneu când dau de un copil. În general, femeile simt că drumul către inima partenerului cu copiii trece și prin relația cu copilul.” 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cum facem să-l introducem pe noul partener în viața copilului și când ar fi momentul cel mai potrivit?”

Irina Petrea, psiholog și expert în parenting:   „În primul rând, trebuie să fim convinse că este o persoană cu care vrem să stăm într-un parteneriat ceva mai mult timp. Dacă noi îl cunoaștem de o lună sau de două luni s-ar putea să fie prematur să-l prezentăm copilului sau copiilor, abia după ce noi ne-am convins că ne dorim să petrecem ceva mai mult timp împreună

este cazul să prezentăm. Cea mai proastă variantă este să-l aduci acasă. E destul de intruzivă toată experiența pentru copil. Copilul cumva trebuie să fie prevenit. Nu poți să nu spui nimic și dintr-o dată să-l prezizinți, cumva ar trebui să știe că există o persoană cu care ești foarte apropiată și să vină firesc momentul în care să ieșim în trei. Important e să fie un spațiu care nu e nici al nostru, al meu și al copilului, și nici a lui, un spațiu neutru. De multe ori tații fac această greșeală. Își găsesc o parteneră de viață și o prezintă când își iau copiii, îi duc la el acasă unde e și partenera. Acest lucru nu cade foarte bine pentru copil. ”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Ce facem dacă fostul soț își face o altă relație? Cum îl afectează acest lucru pe copil și cum am putea să facem astfel încât copilului să-i fie mai ușor?”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Irina Petrea, psiholog și expert în parenting:   „În principal, cei mici se simt bine și sunt fericiți dacă părinții lor sunt fericiți. Dacă mama e geloasă pe noua relație a tatălui, binînțeles că cel mic va fi prins într-un clește.

Dacă îi place de prietena tatălui simte că o trădează pe mama si nu realizează de multe ori, dar trăiește un conflict interior.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si