Surse de la Phenian au aflat despre noua măsură draconiană cu mai puțin de o zi înainte ca aceasta să intre în vigoare, potrivit Daily Mail.

Poliția din orașul Hoeryong a declarat că va ucide pe oricine se află la o distanță mică de graniță „indiferent de motivul pentru care se află acolo”, relatează RFA.

Citeste si: O femeie s-a îmbolnăvit de coronavirus cu 6 luni în urmă și nu a scăpat nici acum

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Politica împușcării fără milă este pusă în aplicare de-a lungul întregii frontiere de 880 de mile (peste 1400 de kilometri) până la sfârșitul pandemiei pentru a încerca să prevină transmiterea Covid-19 prin contactul cu oameni din China, arată sursa citată.

Kim Jong-un, delegare de autoritate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Yo-jong, arată o evaluare a serviciului sud-coreean de spionaj, NIS, transmisă joi deputaţilor de la Seul, informează agenția Yonhap.

Citeste si: Cum s-a infectat Adelina Pestriţu cu COVID-19?

Motivul real pentru care Kim Jong-un o lasă la putere pe sora lui pare să fie acela de a evita culpabilizarea lui  în cazul unui eşec al regimului, în contextul pandemiei de coronavirus. 

„În prezent, Kim Yo-jong (…) conduce afacerile generale ale statului pe bază de delegare”, a indicat NIS într-un  briefing cu uşile închise.

Citeste si: China se pregătește în secret pentru un viitor război nuclear. Pentagonul SUA, în alertă

Kim Yo-jong este liderul 2 de facto

„Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar (Kim Jong-un) nu şi-a ales un succesor”, a afirmat serviciul sud-coreean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si