Close sidebar
Close sidebar

"Trageți în tot ce mișcă". Dictatorul din Coreea de Nord, decizie incredibilă pentru stoparea COVID-19

Coreea de Nord a ordonat soldaților săi să „împuște la vedere” pe oricine se apropie la o jumătate de kilometru de granița țării cu China, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Surse de la Phenian au aflat despre noua măsură draconiană cu mai puțin de o zi înainte ca aceasta să intre în vigoare, potrivit Daily Mail.

Poliția din orașul Hoeryong a declarat că va ucide pe oricine se află la o distanță mică de graniță „indiferent de motivul pentru care se află acolo”, relatează RFA.

Citeste si: O femeie s-a îmbolnăvit de coronavirus cu 6 luni în urmă și nu a scăpat nici acum

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Politica împușcării fără milă este pusă în aplicare de-a lungul întregii frontiere de 880 de mile (peste 1400 de kilometri) până la sfârșitul pandemiei pentru a încerca să prevină transmiterea Covid-19 prin contactul cu oameni din China, arată sursa citată.

Kim Jong-un, delegare de autoritate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Yo-jong, arată o evaluare a serviciului sud-coreean de spionaj, NIS, transmisă joi deputaţilor de la Seul, informează agenția Yonhap.

Citeste si: Cum s-a infectat Adelina Pestriţu cu COVID-19?

Motivul real pentru care Kim Jong-un o lasă la putere pe sora lui pare să fie acela de a evita culpabilizarea lui  în cazul unui eşec al regimului, în contextul pandemiei de coronavirus. 

„În prezent, Kim Yo-jong (…) conduce afacerile generale ale statului pe bază de delegare”, a indicat NIS într-un  briefing cu uşile închise.

Citeste si: China se pregătește în secret pentru un viitor război nuclear. Pentagonul SUA, în alertă

Kim Yo-jong este liderul 2 de facto

„Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar (Kim Jong-un) nu şi-a ales un succesor”, a afirmat serviciul sud-coreean.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI