Coreea de Nord a efectuat, marți 23 aprilie, primele exerciții care simulează un contraatac nuclear, sub sistemul său de gestionare a "declanșatorului nuclear”, potrivit Japan Times.

Citește și: VIDEO: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, în timp ce cuplul prezidențial Klaus și Carmen Iohannis și-a început vizita în Coreea de Sud

Este vorba de un exercițiu militar supravegheat de liderul Kim Jong-un, după cum a declarat marți mass-media de stat de la Phenian.

În același timp, Statele Unite și Seulul se pregătesc să înceapă discuțiile privind partajarea costurilor pentru găzduirea trupele americane în Coreea de Sud, arată sursa citată.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Coreea de Nord, exerciții care simulează un contraatac nuclear. Kim Jong-un, cu degetul pe butonul roșu

Exerciții militare care simulează un contraatac nuclear

[Sursa foto: Japan Times]

Coreea de Nord amenință alianța SUA-Coreea de Sud

Exercițiul militar, care a implicat „unități de rachete multiple super-mari”, a avut ca scop „întărirea substanțială a capacității de contraatac prompt a forței nucleare de stat” sub sistemul de management legat de „declanșatorul nuclear” al țării.

Agenția oficială de presă din Coreea de Nord a transmis că scopul principal al exercițiului a fost „de a demonstra fiabilitatea, superioritatea, puterea și diversele mijloace ale forței nucleare a Republicii și de a consolida forța nucleară atât în ​​calitate, cât și în cantitate”.

Conform sursei citate, a fost „un semnal de avertizare clar” pentru inamicii săi în mijlocul exerciții militare comune SUA-Coreea de Sud cu forțele aeriene ale aliaților.

Klaus Iohannis se întâlnește marți cu liderul de la Seul, Yoon Suk Yeol 

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol.  

Vizita în Coreea de Sud a debutat luni, 22 aprilie 2024, cu ceremonia depunerii unei coroane de flori la Cimitirul Național din Seoul și un tur informativ al Zona Demilitarizate.

Klaus Iohannis se întâlnește marți cu liderul de la Seul, Yoon Suk Yeol 

Klaus Iohannis, în vizită în Coreea de Sud. Se întâlnește marți cu liderul de la Seul, Yoon Suk Yeol 

[Sursa foto: Presidency]

Marți, 23 aprilie 2024, președintele Klaus Iohannis va fi primit de președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol.

Consultările politice dintre cei doi șefi de stat vor viza teme privind consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politico-diplomatică și în domeniul apărării, principalele provocări din plan regional și global, precum și impulsionarea ariilor sectoriale, cu accent pe intensificarea comerțului și a investițiilor în domeniul energiei verzi și nucleare, al noilor tehnologii, IT&C, al mediului și gestionării schimbărilor Potrivit Administrației prezidențiale, va fi evidențiată și legătura specială pe care schimburile interumane și culturale, care se bucură de o creștere remarcabilă în ultimii ani, o reprezintă pentru cele două state 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si