”Am făcut nenumărate solicitări şi scrise şi public spre Guvernul României pentru a rezolva această situaţie”, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra (PSD), a tras un semnal de alarmă, printr-o postare pe Facebook în care arată depozitul firmei Simultan care este plin cu produsele ce ar fi trebuit să ajungă în şcoli, în cadrul programului ”Laptele şi cornul”.

Liderul CJ Timiş a afirmat că este vorba despre peste 600 de tone de lapte.

Călin Dobra a spus că a făcut solicitări către Guvern de a rezolva această problemă şi de a sprijini producătorii autohtoni, însă nu a primit vreun răspuns.

Peste 600 de tone de lapte destinat programului „Laptele şi cornul” zac într-un depozit

corn și lapte elevi

Citeste si: O româncă a ajuns la spital în Grecia. A fost confirmată cu coronavirus

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: VIDEO| Detalii incredibile ies la iveală în dosarul "Cocaina de la Marea Neagră"

Citeste si: Accident în București cu mașina poliției. Un jandarm a ajuns la spital- FOTO

”Firma Simultan, cu sediul în Orţişoara, o firmă serioasă, autohtonă, din judeţul Timiş, care are contract cu CJ Timiş pe ceea ce înseamnă distribuţia laptelui în şcoli. Sunt stocuri foarte mari şi la nivelul şcolilor, dar şi la nivelul unor companii, stocuri care au rămas blocate în momentul în care s-a declarat starea de urgenţă.

Am făcut nenumărate solicitări şi scrise şi public spre Guvernul României pentru a rezolva această situaţie pentru că avem semnale foarte clare că Comisia Europeană ne-a dat acordul să distribuim aceste produse spre alte categorii, cum ar fi centrele de bătrâni, centrele de copii, spitalele de copii sau chiar spitalele care sunt în prima linie în lupta cu virusul. De trei luni de zile, Guvernul României caută soluţii, nu ştiu ce soluţii din moment ce finanţatorul, Comisia Europeană, a dat acordul foarte clar că putem direcţiona aceste produse spre alte categorii”, a declarat Călin Dobra.


Şeful CJ Timiş a adăugat că firma Simultan va fi nevoită să distrugă întreaga cantitate de lapte din depozite, deoarece se apropie termenul de expirare a produselor.

”Am discutat cu reprezentanţii firmei Simultan, au soluţii concrete, avem soluţii concrete, dar la momentul acesta suntem într-o dificultate. Producătorul va ajunge în situaţia în care va arunca aceste produse, le va distruge, vor fi alte costuri suplimentare. Noi, de la Consiliul Judeţean, sau cei de la nivelul primăriilor care gestionează spitalele din judeţul Timiş au costuri pentru a achiziţiona aceste produse şi aşa ajungem în plata acestor produse de mai multe ori, fără a ne fi de folos ceea ce avem acum la momentul acesta”, a afirmat Dobra.

Citeste si: Monica Anisie, Ministrul Educației, face anunțul mult așteptat: ”Am pus termenul limită 10 septembrie”

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

Potrivit preşedintelui CJ Timiş, în depozite sunt aproximativ 3 milioane de produse destinate programului ”Laptele şi cornul”, pentru mai multe judeţe din ţară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si