Scopul cercetătorilor, este, bineînțeles, acela de a reuși să găsească un leac cu ajutorul căruia să neutralizeze virusul Covid-19.

În acest sens, o echipă de cercetători a făcut o nouă descoperire referitoare la mediul favorabil în care coronavirusul acționează.

O bănuială veche a fost recent confirmată, și anume aceea că virusul SAR-CoV-2 și-ar putea încetini răspândirea la temperaturi mai ridicate.

Noul studiu demonstrează că temperatura la care coronavirusul devine puternic se încadrează între 5 și 11 grade Celsius, iar umiditatea preferată a Covid-19 este între 47 și 49%.

Totodată, cercetările au arătat că orașele cele mai afectate de coronavirus au fost cele în care temperaturile se încadrează între 5 și 11 grade Celsius.

Citeste si: Austria prelungeşte izolarea până la 13 aprilie

În capitala Thailandei spre exemplu, Bangkok, coronavirusul nu a reușit să se răspândească, în acea regiune înregistrându-se temperaturi ridicate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cercetătorii atrag totuși atenția că rata persoanelor infectate cu virusul Covid-19 poate fi una mare inclusiv în țările africane, acolo unde nu se testează la fel de mult ca în Europa, China sau Coreea de Sud.

Citeste si: Italia: Situație alarmantă în cazul coronvirus- 627 de morţi în 24 de ore

În statul Singapore se înregistrează o temperatură de 25-30 grade Celsius. Pe 20 martie erau raportate 345 de cazuri, potrivit stirileprotv.ro. Cu toate astea, virusul nu s-a răspândit cu aceeași intensitate în nordul Chinei și în Mongolia, acolo unde temperaturile erau mai scăzute.

Citeste si: Două persoane plasate în izolare la domiciliu, prinse vânzând legume și fructe în piață. Cum au fost pedepsite?

Statele Hong Kong și Vietnam au reușit să țină sub control cazurile de coronavirus: 256, respectiv 87 (raportate pe 20 martie).

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si