Reprezentanții Metrorex au declarat într-un comunicat oficial ce măsuri vor lua pentru a reduce riscul de contaminare cu coronavirus, în timp în ce numeroși experți spun că este „inevitabil” ca virusul ucigaș să ajungă și în România.

Citeste si: Coronavirus. Decizie de ultimă oră! Toate meciurile au fost amânate

Măsurile preventive de la metrou vor fi luate începând de astăzi, 25 februarie.

Metrorex a anunțat că se va dezinfecta atent barele, butoanele, dar și că vor pune afișe educative în stații și între stații, pentru a-i informa pe călători.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Au confirmat primele cazuri de infectare cu coronavirus din Croaţia şi Austria

Metrorex luptă împotriva CORONAVIRUSULUI. Ce se va întâmpla cu metrourile de azi înainte

„În trenurile de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii.

Acest program este aplicat în cadrul tuturor tipurilor de salubrizare, precum şi după executarea reviziilor. Mai mult, pentru informarea corectă a publicului călător, Metrorex va expune atât în staţiile de metrou, cât şi în trenuri, afişe educative de prevenţie a infecţiei cu Coronavirus. Din aceste afişe aflăm cum ne putem proteja pe noi înşine, dar şi pe cei din jurul nostru de o eventuală îmbolnăvire”, se arată în comunicatul emis de Metrorex.

Metrorex luptă împotriva CORONAVIRUSULUI

Citeste si: Suspiciune de coronavirus în Bucureşti: un profesor venit din Bologna acuză simptomele temutului virus

Pentru a ne apăra de virusul necruțător Ministerul Sănătății a dispus o listă de măsuri preventive necesare pentru a diminua riscurile contaminării. Autoritățile recomandă spălatul pe mâini cât mai des, evitarea contactului cu oameni care suferă de infecții respiratorii, dezinfectarea suprafețelor cu soluții pe bază de alcool sau clor și folosirea măștilor de protecție.

Citeste si: Coronavirus. Primul deces în Europa, ce anunță oficialii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si