Close sidebar
Close sidebar

„Recesiune profundă” în 2020. Epidemia de coronavirus afectează economiile mondiale

Fondul Monetar Internațional a estimat luni că marile economii ale lumii vor intra într-o recesiune profundă în 2020, pe fondul epidemiei de coronavirus.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Din cauza pandemiei de coronavirus, FMI a revizuit în scădere estimările pentru PIB-ul mondial din acest an într-un interval cuprins între -0.5% și -1%.

„Toate țările din Europa vor trebui să răspundă agresiv la criză, într-o manieră atât de îndrăzneală, cât și de proporțională cu scara sa. Dacă a existat vreodată un timp pentru utilizarea tampoanelor disponibile și a spașiului de politici, acesta este cu siguranță. Dar răspunsul diferă semnificativ în Europa.

Citeste si: Noi informații despre șomajul tehnic. „Nu! Situaţia e următoarea”

Pentru a înțelege mai bine constrângerile cu care se confruntă țările în timp ce încearcă să-și intensifice răspunsurile la criză, este util să distingem între trei seturi de țări: economii europene avansate, economii europene emergente, membre ale EU, dar nu din zona euro, și economii emergente din afara UE”, a scris directorul pentru Europa, Poul Thomsen, pe blogul FMI.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Principala preocupare a FMI, în acest moment, cu privire la Europa o reprezintă statele mai mici din afara UE, a dezvăluit Thomsen.

„Cu excepţia Turciei şi Rusiei, majoritatea economiilor emergente non-UE din Europa Centrală şi de Est au cerut ajutor de urgenţă via mecanismul de asistenţă financiară de urgenţă al FMI”

Răspuns economic împotriva coronavirusului

Thomsen apreciază că sunt cruciale relaxarea normelor fiscale și sprijinul oferit de BCE și Mecanismul European de Stabilitate pentru zona euro, pentru un răspuns regional puternic împotriva pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Europa depăşeşte pragul de 25.000 de decese cauzate de COVID-19

Thomsen a adăugat că FMI a decis urgentarea procedurilor și normelor interne pentru răspunsul rapid la criza coronavirusului.

„Mai multe ţări ar putea să urmeze în ceea ce este deja cel mai mare număr de cereri de asistenţă primit într-un anumit moment de FMI”, a mai scris Thomsen.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI