Close sidebar
Close sidebar

Medic român care a acordat ajutor în Italia în vârful pandemiei: Putem ajunge în aceeași situație critică

Avertisment făcut de unul dintre medicii români care au acordat ajutor în Italia în vârful pandemiei de coronavirus din primăvară: există riscul să ajungem în aceeași situație critică dacă nu se iau măsuri rapide.

Razvan Ilie,

România ar putea ajunge în scenariul Italiei, atrage atenția un medic ATI

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă. Dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia", a spus medicul,Alin Suciu de la Spitalul Oradea,  care a văzut cu ochii lui drama prin care a trecut Italia.

Citeste si: Argeș: Care este secretul scăderii semnificative a numărului de infectări cu COVID-19

Românii ar trebui să urmeze modelul de bune practici din Italia, altfel ar putea ajunge acum la situația critică în care s-a aflat țara în primăvară, potrivit lui Suciu.

Medicul din Oradea: În această perioadă se vor suprapune gripele peste coronavirus

"Va trebui să conlucram și să punem umărul ca să reducem răspândirea virusului. Altfel, în această perioadă în care se vor suprapune gripele, din păcate vom fi în situația în care să nu putem pune diagnostic diferențial în primele 24-48 de ore și asta ne va duce spre o îngreunare a sistemului sanitar, care deja e copleșit.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Revin la rugămintea de a lua exemplul de bune practici atât în ceea ce privește disciplina arătată de populație- stătea în casă și făcea deplasările necesare. Nu existau petreceri, adunări câmpenești, nunți, botezuri, locuri în care nu putem fi pe de-a întregul atenți.

Dacă mergem la o nuntă, ne bucurăm de eveniment și inevitabil ajungem să fim foarte apropiați și riscul de diseminare crește", a explicat medicul într-o intervenție la Digi24.

A doua zi cu peste 4.000 de cazuri noi de COVID- 19. Numărul pacienților de la ATI crește îngrijorător

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.013 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 168.490

cazuri.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate  4.013 cazuri noi  de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Municipiul Bucureşti- 777, Cluj- 227, Iaşi- 200, Timiş- 175, Prahova- 137, Braşov- 130, Sibiu- 129, Alba- 126, Mureş- 123, Suceava- 116 sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Vrancea- 18, Mehedinţi- 17 şi Ialomiţa- 14.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI