Close sidebar
Close sidebar

Țara care înregistrează primul deces din cauza covid-19

Țara care înregistrează primul deces din cauza covid-19 este Vietnam. Autoritățile au gestionat ușor criza de covid-19, însă, vineri au înregistrat primul deces din cauza coronavirus.

Georgiana Balaban,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vietnamul, care a reuşit să controleze epidemia covid-19, a înregistrat vineri primul deces din cauza noului coronavirus, potrivit presei oficiale, relatează AFP.

Țara care înregistrează primul deces din cauza covid-19

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care locuia în capitală, la Hanoi, testat pozitiv cu covid-19 la începutul acestei săptămâni.

Citeste si: Italia prelungește carantina obligatorie pentru români și bulgari

Citeste si: Vrei să câștigi bani din gaming? 4 sfaturi de care să ții cont

Citeste si: Cutremur în judeţul Vrancea

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Vietnamul nu a înregistrat- de la jumătatea lui aprilie la jumătatea lui iulie- nicio contaminare locală.

Însă un focar a apărut în weekend în staţiunea balneară Da Nang (centru) şi s-a extins în mai multe oraşe.

Citeste si: Tragedie infioratoare la Arad: o femeie insarcinata, infectata cu coronavirus a murit in ambulanta

Doar 100 de infectări la nivelul țării

În întreaga ţară s-au înregistrat 100 de contaminări cu noul coronavirus.

Italia prelungeşte starea de urgenţă

Parlamentul italian a votat prelungirea stării de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a facilita luarea de decizii de către guvern în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Actuala stare de urgenţă expiră pe 31 iulie şi guvernul se va reuni, cel mai probabil în cursul zilei, pentru a o prelungi oficial până la 15 octombrie.

Senatul italian a votat primul, marţi seară, autorizarea prelungirii stării de urgenţă, iar apoi deputaţii au dat şi ei undă verde acestei decizii miercuri, în jurul prânzului.

"Din nefericire,  pandemia  nu s-a terminat complet astăzi, chiar dacă efectele sunt mai controlate şi limitate geografic", a declarat şeful guvernului, Giuseppe Conte, în faţa deputaţilor.

Prelungirea stării de urgenţă din  Italia  este deci "o alegere inevitabilă, chiar obligatorie, bazată pe reflecţii pur tehnice", a adăugat Conte, respingând acuzaţiile de "liberticid" aduse de opoziţia de dreapta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI