Close sidebar
Close sidebar

Coronavirusul rezistă până la 4 săptămâni. Pe ce suprafețe rămâne activ noul virus

Coronavirusul persistă mai multe săptămâni pe sticlă, bancnote dar și pe alte suprafețe pe care omul le atinge în fiecare zi, arată un studiu făcut de către unul dintre cele mai performante laboratoare de biosecuritate al Australiei.  Acest studiu a fost făcut pentru a demonstra cât de riscante pot fi bancnotele, telefoanele mobile, tabletele, atingerea mânerelor și a barelor.

Andreea Bolocan,

Coronavirusul rezistă până la 4 săptămâni [Sursa foto: medicover.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Specialiștii de la Centrul Australian pentru Prevenirea Bolilor au demonstrat faptul că noul coronavirus este ”extrem de puternic”, deoarece acesta a rezistat la temperatura de 20 de grade Celsius timp de 28 de zile pe suprafețe netede cum ar fi pe ecranul unui telefon mobil, ecranul unei tablete sau pe bancnotele de plastic, în timp ce durata de supraviețuire a virusului gripal este de 17 zile.

Temperaturile ridicate pot ține virusul sub control

Conform unui studiu făcut de către Virology Journal, coronavirusul rămâne activ mai puțin de o zi pe anumite suprafețe daca temperatura este de 40 de grade Celsius. În acest fel, se poate dovedi faptul că virusul persistă mai mult pe vreme rece, fiind mult mai greu de controlat iarna în comparație cu vara.

Rezultatele noastre arată că SARS-CoV-2 poate rămâne contagios pe diverse suprafețe, pe perioade lungi de timp, ceea ce subliniază necesitatea menținerii unor bune obiceiuri precum spălarea mâinilor și curățarea suprafețelor”,

a declarat Debbie Eagles, directorul-adjunct al Centrului.

Coronavirusul rezistă mai multă vreme pe suprafețele netede

Totodată, coronavirusul poate rezista mai mult timp pe suprafețele line, lipsite de asperități, comparativ cu cele aspre, spre exemplu bumbacul.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Studiul a fost finanțat de către armata australiană și a constat în impregnarea unui mucus artificial cu coronavirus pe diferite suprafețe, la concentrații similare cu cele din probele prelevate de la pacienții infectați. Experimentul s-a derulat în întuneric, pentru a îndepărta efectul luminii ultraviolete ce poate inactiva virusul. În urma acestui experiment, s-a verificat astfel cât rezistă virusul pe diverse suprafețe (inox, bancnote din polimeri, bancnote din hârtie, sticlă, bumbac și plastic), la diferite temperaturi (20 de grade, 30 de grade și 40 de grade).

Transmiterea virusului este direct influențată de cantitatea virusului cu care o persoană intră în contact  

Cercetătorii au mai specificat și faptul că timpul de contact cu anumite suprafețe infectate cu COVID-19 dar și cantitatea de virus care se găsește pe acestea influențează în mod direct transmiterea virusului, însă nu au reușit să afle care ar fi timpul si cantitatea necesară pentru ca o persoană să se contamineze.

Sursa: Digi24

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI