Coronavirusul suferă mutații, susțin specialiștii care au analizat mostre de la pacienții infectați. Virusul se modifică în funcție de organismul-gazdă, iar coronavirusul din decembrie, din China, a început să nu mai semene cu cel de acum, din Europa.

Cerectătorii de la Universitatea din Beijing spun că în acest moment se poate vorbi despre cel puțin două tipuri de genomi: Tip L și Tip S. Se pare că genomul de tip L provine din cel de tip S și este ceva mai agresiv.

Coronavirus în Europa ar fi apărut, de fapt, în Germania

În Europa s-au identificat asemănări între forma virusului de la pacienții germani care s-au infectat în Italia și un virus identificat la un pacient din Bavaria cu o lună înainte. De aici a apărut ipoteza că primele îmbolnăviri ar fi fost în Germania și de aici ar fi plecat către Italia, însă datele culese până în prezent nu au confirmat 100% această variantă. Un lucru este cert: genomul european este diferit de cel chinez.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Centru de carantină și condiții mizere. Oamenii sunt îngroziți de locul în care sunt nevoiți să trăiască

Totuși, specialiștii susțin că acest lucru este unul normal și oarecum previzibil. Aceștia explică faptul că virusul SARS-CoV-2 care a declanșat COVID-19 s-a adaptat continuu, în condițiile în care acesta provine de la animale. Atunci când o persoană se infectează cu noul coronavirus, spun specialiștii, virusul se multiplică în tractul respirator.

De fiecare dată când se întâmplă acest lucru apar mutații genetice.

Miza în acest moment este crearea unui vaccin care să fie eficient, însă pentru acest lucru, acesta trebuie să atace toate lanțurile de virus. Pe de altă parte, mai spun specialiștii, nu există dovezi că virusul devine mai grav ci doar se manifestă în mod mai agresiv.  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si