Alimentele necesare costă mai mult, iar scumpirile par să se resimtă și mai mult în preajma sărbătorilor, atunci când toată lumea încearcă să aibă bucate cât mai variate pe masa de Crăciun.

Chiar dacă prețul alimentelor a crescut constant, la legume, fructe, lactate și carne se simte o majorare semnificativă, între 4 și 13 procente.

Citește și: VIDEO Căldura în București, mai scumpă după anularea subvenției acordată de municipalitate. Cât ar urma să plătească o familie: "Este enorm"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cum și-au distrus singuri rușii super-arma secretă în Ucraina- antena3.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu casa bărbatului din Florida care și-a ancorat-o cu curele și cârlige înainte de uraganul Milton- wowbiz.ro

cos alimente, sarbatori iarna, scumpiri 2024

Scumpirile sunt abia la început, avertizează cei din industria alimentară 

Chiar dacă prețurile tot mai mari pun deja extrem de multă presiune pe buzunarele oamenilor, cei din industrie atenționează că până la Crăciun sunt preconizate noi scumpiri. În capul listei se află carnea de porc, nelipsită din gospodăriile oamenilor în perioada sărbătorilor de iarnă. În cazul acesteia, prețul poate să crească cu 10, 15 procente. Acum mușchiulețul de porc se vinde cu aproximativ 40 de lei kilogramul.

În supermarketuri se găsesc deja și cozonacii, care nu lipsesc de pe masa de sărbătoare. Bineînțeles, prețul diferă în funcție de umplutură și de gramaj, dar în această perioadă se situează la 15-20 de lei pe cozonac. Situația se schimbă complet dacă dorim să cumpărăm un cozonac de la cofetărie. Acolo cei mai mulți cozonaci costă de la 80 de lei în sus.

Pentru a nu avea surprize neplăcute este bine ca oamenii să își facă din timp un buget pentru sărbători, pe care să încerce să îl și respecte în mare parte.

Pe lista de cheltuieli din ultima lună a anului nu se află doar mâncare, ci și cadouri și decorațiuni. Nici la îmbrăcăminte și încălțăminte prețurile nu mai sunt ca în anii trecuți. Acum, acestea s-au majorat în medie cu 6%. De asemenea, și prețul celor mai multe jucării a crescut simțitor.

Citește și: Cum ești păcălit de magazine să cumperi mai scump, deși prețul e neschimbat. Avertisment de la ANPC

cos alimente, sarbatori iarna, scumpiri 2024


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si