Cottage Fries, cea mai delicioasa reteta cu cartofi de care putina lume stie. Uite cum sa ii prepari
Iti plac cartofii, dar te-ai saturat de ei prajiti, nature sau fierti? Ei bine, asta e solutia prin care vei avea parte de o super masa, dar si prin care iti poti impresiona cunoscutii.
Cottage Fries este noua reteta pe care chefii din marele restaurante ale lumii o propun clientilor. Este extrem de usor de preparat, iar de gustul delicios nici nu mai vorbim
Ingrediente:
Cartofi rosii sau noi Ulei de masline Piper Cayenne si negru Sare Ierburi uscate Mirodenii
Mod de preparare
Se taie cartofii in rondele mai groase si se pun in apa rece.
Se lasa pentru cateva minute, apoi se scurg si se sterg cu servetele de hartie pentru a fi perfecti uscati, fara nicio urma de apa. Se toarna peste ei ulei de masline, piper negru si piper cayenne, o cantitate generoasa de sare si ierburile aromate sau alte mirodenii, dupa gust. Se poate pune si lavanda pentru un gust mai special. Se amesteca pana cand toti cartofii se imbiba cu ulei si mirodenii.
Se pune o foaie de copt in tava, se aseaza la cuptor care trebuie sa fie extrem de incins, in jur de 250 de grade Celsius si se lasa acolo pentru 15 minute. Se scot, se intorc si se mai baga inca 15 minute. Acest proces se repeta de cate ori e nevoie pana cand se maronesc si se usuca dupa gustul fiecaruia.