Peter Ben Embarek face parte dintre cei zece cercetători ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care au sosit luna trecută în China cu scopul de a ancheta cu privire la apariţia covid-19.

Echipa a vizitat miercuri Institutul de Virusologie din Wuhan, în centrul Chinei, acuzat de către fostul preşedinte american Donald Trump de faptul că a lăsat să ”scape” virusul de la unul dintre laboratoarele sale- accidental sau nu.

Acesta este cel mai controversat loc vizita până acum de către delegaţia OMS.

Citeste si: OMS crede ca nu Wuhan ar fi locul de unde s-a raspandit Covid-19. Care sunt dovezile

”SCENARII EXCELENTE PENTRU FILME ŞI SERIALE”

Institutul de Virusologie din Wuhan dispune, începând din 2012, de un laborator de înaltă securitate, de tip P3 (”patogen clasa 3”), care studiază numeroase virusuri, inclusiv coronavirusuri.

Citeste si: OMS, noi recomandări pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Instituţia deţine, de asemenea, un laborator de tip P4- pentru patogeni şi mai perculoşi, un laborator cu un nivel de securitate şi mai mare- care poate primi tulpini ca Ebola, şi pe care OMS l-a putut vizita.

covid-19 a fost scăpat sau nu din laborator
Echipa OMS a făcut anunțul despre virusul COVID-19.[Sursa foto: PixaBay]

Înainte de a pleca din postul de şef al diplomaţiei americane, Mike Pompeo a arătat din nou cu degetul institutul, la jumătatea lui ianuarie.

”Dacă începem să urmărim şi să vânăm fantome de colo-colo, nu vom ajunge niciodată nicăieri”, apreciază Peter Ben Embarek, contactat telefonic de către AFP de la Beijing.

Citeste si: ALERTĂ Noua variantă de SARS-CoV-2 a fost descoperită în China! Expert: „E o mare ameninţare pentru prevenirea şi controlul Covid-19”

Toate aceste conjecturi ar reprezenta ”scenarii excelente pentru filme şi seriale”, consideră şeful experţilor OMS.

El promite însă ”să urmărească ştiinţa şi faptele” pentrua trage o concluzie definitvă cu privire la originea pandemeii covid-19.

Citeste si: Virusul, găsit într-un laborator din Wuhan! Descoperirea de ultim moment


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si