Close sidebar
Close sidebar

OMS: „Răspândirea Covid-19 la nivel global este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor”

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că răspândirea Sars-Cov-2 este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor. Oficialii au vorbit despre noile variante COVID-19: Alpha și Delta care fac ravagii.

Georgiana Balaban,

Noile variante COVID-19. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au afirmat că pericolul nu a trecut. Ei au anunțat că transmiterea noilor variante Sars-Cov-2 este mult mai rapidă și mai contagioasă. Este vorba despre variantele COVID-19 Alpha și Delta.

Citeste si: Incredibil: 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului au fost descoperite în România

„Asta înseamnă că riscurile au crescut pentru persoanele care nu sunt protejate, care reprezintă cea mai mare parte a populaţiei lumii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul general al OMS a adăugat faptul că deși a scăzut numărul de noi cazuri Sars-Cov-2, numărul deceselor nu scade în același ritm. Peste 3,8 milioane de oameni au murit de Covid-19 în întreaga lume, de la începutul pandemiei.

Numărul de cazuri noi a scăzut timp de şapte săptămâni la rând, cea mai lungă serie de declinuri pe care le-a văzut lumea de la începutul pandemiei. Dar numărul deceselor raportate săptămâna aceasta este încă similar cu cel raportate săptămâna trecută, a spus el.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„În timp ce cazurile săptămânale sunt cele mai scăzute din februarie, decesele nu scad la fel de repede. Declinul global maschează o creştere îngrijorătoare a cazurilor şi deceselor în multe ţări", a

spus Tedros.

Citeste si: Țara care a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese COVID-19 din lume

COVID-19 continuă să facă ravagii

Ţările din Africa se confruntă cu rate de mortalitate mai ridicate în rândul celor care suferă de Covid decât în ​​alte ţări.

Ratele mai ridicate ale mortalităţii sunt deosebit de îngrijorătoare, deoarece ţările africane au raportat mai puţine cazuri decât majoritatea celorlalte regiuni.

Ţările africane au, de asemenea, cel mai mic acces la vaccinuri, diagnostic şi aprovizionare cu oxigen, evidenţiind efectele inechităţii medicale despre care au avertizat oficialii din domeniul sănătăţii la nivel mondial.

Citeste si: Portugalia renunță să relaxeze restricțiile în Lisabona. O nouă explozie a cazurilor de COVID-19

Ce se întâmplă cu virusul Sars-Cov-2 în țările sărace? [Sursa foto: PixaBay]

„Există suficiente doze de vaccinuri la nivel global pentru a reduce transmisia şi a salva multe vieţi dacă sunt utilizate în locurile potrivite pentru persoanele potrivite”, a arătat Tedros.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ţările G7 s-au angajat să distribuie 870 de milioane de doze de vaccin în întreaga lume, dar OMS spune că sunt necesare mai multe.

„Acesta este un mare ajutor, dar avem nevoie de mai mult şi avem nevoie de ele mai repede. Peste 10.000 de oameni mor în fiecare zi ”, a subliniat Tedros.

Citeste si: Bilanț coronavirus 14 iunie 2021: Vești excelente! Doar 50 de cazuri noi și 10 decese în ultimele 24 de ore!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI