Close sidebar
Close sidebar

Cozonac cu nuca. Secretul celui mai pufos cozonac

Cozonac cu nuca. Crăciunul se apropie, iar cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor așa că gospodinele e musai sa afle secretul celui mai pufos cozonac cu nucă.

Raluca Ionita,

Cozonac cu nuca. Secretul celui mai pufos cozonac

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atunci când respectați toți pașii și alegeți cu grijă calitate ingredientelor, dar și cantitatea acestora, nu aveți cum să dați greș.

Cozonac cu nuca. Ingrediente pe un cozonac pufos

- 1 kilogram de făină
- 50 grame drojdie
- 400 grame de zahăr
- 500 mililitri de lapte
- 100 mililitri de ulei
- 6 ouă
- coaja de la o lămâie
- 1 sticluţă de esenţă de rom
- 3-4 bucăţi de rahat
- 2 linguri de cacao
- nucă măcinată
- vanilie
- 1 praf de sare

Cozonac cu nuca. Secretul celui mai pufos cozonac

Mod de preparare cozonac cu nucă pufos: se cerne făina de două trei ori pentru ca cozonacul să iasă cat mai pufos.

Cozonac cu nuca. După care prepară maiaua din drojdie: două linguri de făină și 50 ml de lapte. Se dizolvă apoi zahărul(aproximativ 350 g) și vanilia în restul de lapte, acesta fiind încălzit în prealabil. Gălbenușurile de ouă se freacă cu sare și cu coaja de lămâie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

După care, se adaugă făina, maiaua, laptele, gălbenușurile, toate treptat, timp în care compoziția se frământă în continuare. La final se adaugă uleiul, iar apoi se frământă compoziția timp de cinci minute.

Citeste si: MESAJE DE CRĂCIUN. Cele mai frumoase urări pe care să le trimiți celor dragi

Citeste si: Cârnați de porc. Rețeta tradițională de Crăciun

Citeste si: Cozonac. Cum prepari cel mai pufos cozonac. Ingredientul secret pentru un aluat perfect

Toate astea se lasă la dospit timp de aproximativ o oră. Cât așteptăm ca aluatul să dospească, se amestecă nuca cu gălbenușurile bătute spuma, cu 50 g de zahăr, două linguri de cacao și cu romul.

Se porționează aluatul în trei părți egale și apoi se întinde foaia de aluat, se adaugă deasupra umplutura de nucă și rahat, se rulează și apoi se stropește cu apă și se presară zahărul, după care se pune în tavă.

Se mai lasă la dospit încă jumătate de oră, după care se dă la copt timp de 45 de minute, la foc potrivit, iar cozonacul cu nucă este gata.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI