In articol:
- Rețetă- cozonac pufos care se desface fâșii
- Ingrediente:
- Mod de preparare:
- Secretul cozonacilor pufoși și delicioși
Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă- Reţetă. Află rețeta pentru cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă! Este o rețetă simplă, care sigur va fi pe placul tuturor.
Rețetă- cozonac pufos care se desface fâșii
Ingrediente:
1 kg făină;
2 cubulețe de drojdie proaspătă;
500 ml de lapte gras;
250 de grde zahăr tos;
200 de g de unt;
6 gălbenușuri;
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
o linguriță sare;
3 plicuri de zahăr vanilat;
coajă de lămâie;
umplutură după preferință.
Mod de preparare:
Începeți prin a cerne făina, de trei ori, dacă puteți cu o seară înainte, pentru ca astfel să devină mai pufoasă. Apoi, într-un vas se încălzește laptele cu tot zahărul, iar apoi se lasă la răcit. După care, pregătiți maia din drojdie. Astfel, drojdia se topește cu o linguriță de zahăr, se adaugă două linguri de făină și alte 2-3 linguri de lapte.
Astfel, după ce și-a dublat volumul, se adaugă toată cantitatea de lapte și cinci gălbenușuri frecate. Apoi se frământă aproximativ jumătate de oră. Aluatul se lasă la dopsit în bucătăria încălzită aproximativ 40 de minute.
Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro
Continuați astfel: împărțiți aluatul în patru părți. Fiecare bucată se întinde pe masă și este umplută după preferințe cacao, nucă, stafie, rahat, fulgi de ciocolată.
Mai apoi, se fac patru suluri și se împletesc două câte două. Adăugați în tava tapetată, hârtie de copt și apoi o ungeți cu un gălbenuș de ou amestecat cu o lingură de lapte. Se lasă la crescut din nou până când își dublează volumul (pentru 60 de minute) și apoi se bagă la cuptor aproximativ 50 de minute la 160 de grade Celsius.
Secretul cozonacilor pufoși și delicioși
Pentru a avea niște cozonaci pufoși care se desfac fâșii, trebuie să folosești ingrediente de calitate. Totodată, acestea trebuie păstrate la temperatura camerei cu câteva ore înainte, iar încăperea în care se pregătește aluatul, trebuie să aibă o temperatură constantă, atât în timpul frământatului, cât şi după.
Recomandat ar fi ca fereastra și ușa încăperii unde se frământă aluatul să rămână închise, pentru a nu se face curent, atât în timpul frământării, cât şi după scoaterea cozonacului din cuptor.
Citeste si: Biscuiți cu scorțișoară. O reţetă delicioasă