Close sidebar
Close sidebar

Cozonac pufos. Secretele marilor bucătari pentru a obține cozonacul perfect

Cozonac pufos. Este preparatul nelipsit de pe mesele de Paște. Iată câteva dintre secretele cozonacului perfect!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Cozonac pufos. Ce trebuie să faci ca să îți iasă cozonacul perfect:

    - Toate ingredientele trebuie lăsate cel puţin două ore la temperatura din bucătărie, să nu fie reci!
    – Nu se pune nimic rece sau fierbinte, fiindcă atunci drojdia nu va mai creşte (să fie totul călduţ, la temperatura mâinii);

    Citeste si: Rețetă drob de miel/ Rețetă drob de pui- Simplu și delicios

    Cozonac pufos. – Drojdia să fie proaspătă. Se poate face şi cu drojdie uscată, respectând instrucţiunile de pe plic, dar mai bine cumpăraţi drojdie proaspătă;
    – Dacă sunteţi începătoare sau începător, după caz, mai bine să aveţi o cantitate dublă de drojdie. În caz că „plămădeţul” nu creşte, înseamnă că aţi pus laptele prea fierbinte şi atunci mai bine o luaţi de la capăt cu această operaţiune decât să rataţi cozonacii;

    Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

    Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

    Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

    Citeste si: Pizza la tigaie. Un preparat pe care îl va iubi toată familia!

    Cozonac pufos. – Umplutura cu cacao este una „uscată” (zahăr-cacao-puţină nucă măcinată);
    – Cozonacul (sulul) se înfăşoară cât mai strâns, pentru a ieşi frumos modelul cu cacao (în secţiune);

    – În bucătărie să fie cald, temperatura constantă şi, pe cât posibil, să nu fie curent, de exemplu uşa care se deschide tot timpul;

    Citeste si: Rețeță ciorbă de perișoare. Secretul care o face extrem de gustoasă

    – Atunci când sunt scoşi cozonacii din cuptor, ei trebuie să fie păstraţi în bucătărie până se răcesc bine; nu-i daţi la rece cât sunt încă fierbinţi ori calzi fiindcă se vor face cleioşi înăuntru!

    Cozonac pufos. – Ultima parte, coptul, este deosebit de importantă.

    Dacă focul e prea mic, pot ieşi închişi la culoare (stau prea mult la cuptor), dacă e focul mare şi se coc prea repede iarăşi nu e bine (înăuntru vor rămâne necopţi;

    Citeste si: Pască de Paște fără aluat: Rețetă cu brânză și stafide

    – Doar încercând această reţetă veţi reuşi să vedeţi cum se coc cel mai bine la cuptorul dumneavoastră, scrie bzi.ro.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI