In articol:
Cozonac pufos. Ce trebuie să faci ca să îți iasă cozonacul perfect:
- Toate ingredientele trebuie lăsate cel puţin două ore la temperatura din bucătărie, să nu fie reci!
– Nu se pune nimic rece sau fierbinte, fiindcă atunci drojdia nu va mai creşte (să fie totul călduţ, la temperatura mâinii);
Citeste si: Rețetă drob de miel/ Rețetă drob de pui- Simplu și delicios
Cozonac pufos. – Drojdia să fie proaspătă. Se poate face şi cu drojdie uscată, respectând instrucţiunile de pe plic, dar mai bine cumpăraţi drojdie proaspătă;
– Dacă sunteţi începătoare sau începător, după caz, mai bine să aveţi o cantitate dublă de drojdie. În caz că „plămădeţul” nu creşte, înseamnă că aţi pus laptele prea fierbinte şi atunci mai bine o luaţi de la capăt cu această operaţiune decât să rataţi cozonacii;
Citeste si: Pizza la tigaie. Un preparat pe care îl va iubi toată familia!
Cozonac pufos. – Umplutura cu cacao este una „uscată” (zahăr-cacao-puţină nucă măcinată);
– Cozonacul (sulul) se înfăşoară cât mai strâns, pentru a ieşi frumos modelul cu cacao (în secţiune);
– În bucătărie să fie cald, temperatura constantă şi, pe cât posibil, să nu fie curent, de exemplu uşa care se deschide tot timpul;
Citeste si: Rețeță ciorbă de perișoare. Secretul care o face extrem de gustoasă
– Atunci când sunt scoşi cozonacii din cuptor, ei trebuie să fie păstraţi în bucătărie până se răcesc bine; nu-i daţi la rece cât sunt încă fierbinţi ori calzi fiindcă se vor face cleioşi înăuntru!
Cozonac pufos. – Ultima parte, coptul, este deosebit de importantă.
Citeste si: Pască de Paște fără aluat: Rețetă cu brânză și stafide
– Doar încercând această reţetă veţi reuşi să vedeţi cum se coc cel mai bine la cuptorul dumneavoastră, scrie bzi.ro.