Turiștii de pe o plajă aflată la sud de Cannon Beach, Oregon, au dat peste un "pește-fotbal", eșuat pe țărm, o creatură marină extrem de rară care trăiește în Pacific.

Citește și: VIDEO Elefant blocat într-un canal, salvat cu un excavator după o operațiune de cinci ore

Cei care l-au găsit s-au speriat când au văzut peștele care părea un "monstru din adâncuri", potrivit IFL Science

 

Peștele din Pacific are denumirea științifică de Himantoliphus sagamius, conform cursei citate.

Specimenele de pești-fotbal din Pacific sunt extrem de rari, cu atât mai rare fiind momentele în care oamenii chiar văd astfel de exemplare. 

Creatura-monstru este un "pește-fotbal" care trăiește în Pacific 

Creatura-monstru este un "pește-fotbal" care trăiește în Pacific 

[Sursa foto: Twitter]

"Au fost găsite doar 31 de exemplare în toată lumea"

Organizația Seaside Aquarium a împărtășit vestea pe pagina de Facebook, scriind că „au fost înregistrate doar 31 de exemplare în întreaga lume”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Peștele-fotbal este una dintre cele peste 300 de specii de peste care trăiesc chiar pe fundul oceanului.

Se crede că H. sagamius trăiește în întuneric aproape total, la 609-914 metri adâncime.

Singurii pești-fotbal văzuți până acum au fost găsiți în Noua Zeelandă, Japonia, Rusia, Hawaii, Ecuador, Chile și California, iar acum Oregon.

Masculii din specia "pește-fotbal" trăiesc pe corpul femelelor

"Se știu puține despre modul lor de viață. La fel ca și alți pești pescari, ei folosesc lumina care le strălucește ca un bec fosforescent pe frunte pentru a atrage prada. Mâncarea este rară la adâncimea la care trăiesc acești pești, așa că peștii-fotbal nu sunt pretențioși. Ei mănâncă orice le poate intra în gură".

Doar femelele vânează în mod activ, mai spun biologii marini, în timp ce masculii "trăiesc de fapt mai mult niște paraziți" în compania femelelor.

Masculii sunt de 10 ori mai mici decât femelele. Ei își caută o femelă cu care să se contopească și pe corpul căreia să trăiască, devenind doar o pereche de testicule atașate femelei, după cum scrie Academia de Științe din California. 

După contopirea cu femela, masculii își pierd ochii și organele interne, obținând toți nutrienții de la partenerele lor.

Peștii masculi le dau la schimb femelelor o sursă constantă de substanță reproductivă. Cum găsesc masculii femelele în întuneric este încă un mister.

Exemplarul de pe plajă este o femelă, spun oamenii de știință. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si