Close sidebar
Close sidebar

Creatură înfricoșătoare surprinsă pe malul mării

O creatură uriașă și înfricoțătoare a eșuat pe plajele din Marea Britanie, în urma temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă. Ce spun experții?

Laura Macovei,

Creatură înfricoșătoare surprinsă pe malul mării

[Sursa foto: Antena 1]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Din cauza temperaturilor ridicate din Mare Britanie, și-a făcut apariția o serie de specii marine neobișnuite și exotice, cum ar fi meduze, rechini și broaște țestoase.

Astfel de ființe vii vor continua să apară în număr cât mai mare în următorii ani din cauza creșterii temperaturii mării, a afirmat un biolog marin. 

Ce este fiara marină eșuată care a speriat turiștii

O creatură plutitoare cu un aspect înfricoșător, care se găsește de obicei în oceanele tropicale și subtropicale, a apărut deja pe plajele din UK, scrie  Mirror.

Citește și: A fost dezvăluită cauza morții Nicolei Bulley. Ce a pățit mămica dispărută când își plimba câinele pe malul unui râu

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În ultimele luni, un număr mare de meduze au fost observate pe coasta de vest a Țării Galilor, în timp ce trei balene Minke au fost văzute înotând în largul Anglesey și pe coasta Golfului Cardigan.

„Meduzele de tip butoi sunt cele mari pe care le vedem adesea eșuate pe plaje

Sunt meduze de apă rece și sunt printre primele care ajung pe coastele britanice. Pe măsură ce temperatura mării crește. Dacă tendința de încălzire continuă, în următorul deceniu vom asista la o schimbare în diversitatea vieții marine din apele britanice. Vedem deja pești puffer (otrăvitori) și triggerfish prinși aici în uneltele pentru homari, iar numărul lor va crește probabil”, a transmis Frankie, biolog marin.

Creaturi marine otrăvitoare se apropie de țărm

Pe măsură ce temperaturile mării cresc, Frankie e de părere că mai mulți pești și meduze otrăvitoare ar putea ajunge la țărm, acest lucru reprezentând un pericol pentru turiști, dar mai ales pentru cei care se aventurează la înot. 

Citește și: Ai ochi de vultur dacă vezi șarpele ascuns în această imagine- VIDEO

„Suntem destul de norocoși aici, în Marea Britanie, deoarece speciile care locuiesc în apele britanice sunt în mare parte benigne ”,

a spus Frankie.

Unele dintre aceste creaturi pot reprezenta chiar un risc mai mare pentru cei care se află pe plajă, relatează NorthWalesLive. Potrivit directorului Frankie, grădina zoologică marină a monitorizat apele din strâmtoarea Menai în ultimii 16 ani, iar temperaturile au crescut în mod constant.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI