Enghiun Refi, imam: Noaptea in care, Coranul, prin intermediul Arhanghelului Gavriil i-a fost revelant Porfetului Mohamed.
Enise Ali, manager restaurant: Va urez un fericit Ramazan, pe romaneste.
POST DE LA RASARIT SI PANA LA APUS
De azi, musulmanii postesc de la rasarit pana la apus. Aceasta datina lasata din strabuini, de Ramazan.
Enise Ali, manager restaurant: Omul nu are voie sa manance, sa bea, sa faca nimic. Nu trebuie sa pacatuiasca nici cu gandul, nici cu faptele.
Gospodinele din familiile de turci si tatari gatesc in cursul zilei, iar seara aseaza masa imbelsugata. Primii care au dreptul sa se infrupte din bunataturi sunt saracii loviti de soarta.
ALINARE PENTRU CEI FLAMANZI SI SARACI
Enghiun Refi, imam: Insemnatatea acestui post este sa-ti intelegi aproapele, cel care se afla in dificultate, cel care se afla in saracie, cel care se afla in foamete, cel care este infometat.
In acest restaurant din Constanta toti tatarii si turcii se simt ca acasa.
Dalida Asan, bucatareasa: Astazi va pregatesc un shuberek, care se serveste de iftar, cu ocazia Ramazanului. Vreau sa le spun si eu tuturor musulmanilor: Ramazan Fericit!
Preparetele se fac dupa retete mostenite din generate in generatie.
Dalida Asan, bucatareasa: Aluatul care este facut din apa, sare si faina, Se fac bile.
Sevigean Ali: La finalul Ramazanului se termina postul. Este prima zi de bairam, bairamul de dulce. In dimineata de Bairam, barbatii se duc la geamie. Dupa iesirea din geamie noi incepem sa vizitam parintii, bunizii, prietenii.
Enghiun Refi, imam: Noaptea in care, Coranul, prin intermediul Arhanghelului Gavriil i-a fost revelant Porfetului Mohamed.