In articol:
- Creier pane. Colesterol
- Creier pane. Cine ar trebuie să mânce creier pane?
- Cum se face creierul pane?
- Creier pane. Ingrediente
- Creier pane. Mod de preparare:
- Creier pane. Organe de la animale
- Beneficiile consumului de organe
- Creier pane. Riscurile la care te expui consumand organe
Creierul contine Omega-3 si alti nutrienti exceptionali pentru sistemul nervos. În plus, antioxidantii obtinuti in urma consumului de creier protejeaza creierul si maduva osoasa.
Creier pane. Colesterol
Dintre toate alimentele, creierul de vita, de oaie si de porc contine cel mai mult colesterol. Dar are in compozitie si grasimi sanatoase, plus cateva vitamine importante.
Citeste si: Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare atenţie! Dacă nu faci acest lucru devin toxici
Creier pane. 100 de grame de creier au 2.000-2.600 mg de colesterol, indiferent de la ce animal provine.
De aceea, persoanele cu hipercolesterolemie, cu dislipidemie si cu maladii cardiovasculare si hepato-renale ar trebui sa evite acest aliment.
Creier pane. Cine ar trebuie să mânce creier pane?
In ciuda acestui dezavantaj, cei fara probleme de sanatate nu ar trebui sa-l excluda total din dieta, deoarece contine si grasimi bune, in special pentru sistemul nervos.
Citeste si: Pipote. Adevărul neștiut despre aceste organe de pui pe care românii le consumă
Cum se face creierul pane?
Creier pane. Ingrediente
- 500g creier de porc
- 2 oua
- 1 lingura smantana
- faina
- pesmet
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Citeste si: Piftie. Adevărul pe care puțini medici îl spun! Ce substanță conține?
Creier pane. Mod de preparare:
Creierul se lasa in apa rece 15-20 minute sa iasa sangele.
Se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare 3-4 minute dupa ce fierbe apa.
Se scoate in strecuratoare si se lasa la scurs si racit.
Creier pane. Se taie felii si se condimenteaza cu sare si piper.
Se bat ouale cu smantana si un praf de sare.
Citeste si: Pui Shanghai. Adevărul despre acest preparat. Multă lume nu știe!
Faina si pesmetul se pun in doua farfurii.
Se dau feliile prin faina, prin ou, prin pesmet si se pun pe o farfurie.
Creier pane. Se mai dau o data feliile prin ou si se pun la prajit in uleiul incins, conform bucataras.ro.
Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se poate servi cu orice garnitura si salata sau muraturi.
Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!
Creier pane. Organe de la animale
Organele de la animale care se consuma sunt: ficatul, inima, rinichii, splina, plamanii, pipota, creierul, inima, limba, maruntaiele, scrie doc.ro.
Beneficiile consumului de organe
Ficatul este organul cu cea mai mare concentratie de nutrienti, fiind in special bogat in vitamina A, vitamina benefica pentru sanatatea ochilor, dar care reduce si inflamatia. Totodata, in ficat se regasesc si cantitati mari de acid folic, fier, cupri si zinc, sporind nivelul de hemoglobina din sange.
Rinichii sunt si ei bogati in continutul de acizi grasi Omega-3, avand proprietati antiinflamatoare si fiind benefici pentru sanatatea inimii.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Creierul contine Omega-3 din belsug, dar si alti nutrienti benefici pentru sistemul nervos. Antioxidantii obtinuti in urma consumului de creier protejeaza creierul si maduva osoasa.
Citeste si: Chiftele. Rețeta simplă care le face pufoase
Inima este bogata in continutul de acid folic, fier, zilnc, seleniu, vitamina B2, vitamina B6, dar si vitamina B12. Consumul de vitamina B este asociat cu echilibrarea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului, dar si cu mentinerea sanatoasa a vaselor de sange. Consumul de inima aduce, de asemenea, un aport important de coenzima Q12.
Limba are un continut caloric ridicat, insa si cantiatea de acizi grasi, zinc, fier si vitamina B 12 care se regaseste in limba este mare. Femeile insarcinate si persoanele convalescente au cel mai mult de castigat de pe urma consumului de limba. Acidul folic din limba asigura dezvoltarea armonioasa a fatului si vitamina B6 previne instalarea raului de dimineata, specific sarcinii.
Creier pane. Riscurile la care te expui consumand organe
Organele sunt bogate in colesterol si grasimi saturate, care trebuie consumate cu moderatie, mai ales in cazul persoanelor cu colesterol marit ori cu probleme cardiace.
Citeste si: Fasole cu ciolan afumat. Rețeta ardelenească la ceaun
Creier pane. Pacientii diagnosticati cu guta ar trebui, de asemenea, sa evite consumul de organe intrucat acestea contin purina, molecula care are un impact negativ asupra gutei.
Si calitatea organelor este importanta intrucat organele care provin de la animale nesanatoase, crescute intr-un mediu neadecvat, devin la randul lor nesanatoase. La nivelul inimii si a rinichilor apar, in general, depozitele de grasime in cazul in care animalul a avut un stil de viata sanatos, asa ca aceste organe iti vor cauza probleme. Daca vrei sa consumi organe fara sa iti pui sanatatea in pericol, alege organele care provin de la animale sanatoase, crescute in ferma, care au fost hranite cu produse naturale si au vazut lumina zilei.
Citeste si: Urzici cu usturoi. Mâncarea sănătoasă iubită de români
Creier pane. In cazul intestinalor, etapa curatarii si pregatirii este foarte importanta pentru ca pot contine bacterii periculoase, care insa sunt indepartate prin spalare si curatare atenta. De asemenea, creierul poate transmite afectiuni grave precum boala vacii nebune (n.r. encefalopatie spongiforma bovina) asa ca trebuie consumat numai daca provine din surse de incredere.