Turbulențele periculoase din timpul zborului cu avionul ar putea să devină din ce în ce mai numeroase, din cauza schimbărilor climatice, potrivit euronews.ro.

Un studiu recent dezvăluie că cerul devine cu până la 55% mai agitat în ultimele patru decenii 

Aceeași sursă mai menționează faptul că, potrivit unui studiu realizat de meteorologii de la Universitatea Reading din Marea Britanie, cerul a devenit cu până la 55% mai agitat decât acum patru decenii.

Citește și: Actorul Matthew McConaughey și soția sa erau în avionul care a căzut în gol sute de metri

Astfel, cercetătorii au creat cea mai detaliată imagine de până acum a modului în care modelele de turbulențe se modifică.

Oamenii de știință au constatat că, pe una dintre cele mai aglomerate rute de zbor din lume, deasupra Atlanticului de Nord, durata turbulențelor severe a crescut cu 55% între 1979 și 2020, potrivit euronews.ro.

Citește și: VIDEO- Panică pentru zeci de pasageri ai unui avion care se îndrepta spre Germania/ Pasager: ”A intrat în cădere liberă. Oamenii și mâncarea au zburat”

Așadar, turbulențele severe în aer liber au crescut de la 17,7 ore în 1979 la 27,4 ore în 2020, pentru un punct mediu, deasupra Atlanticului de Nord.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În aceeași zonă, turbulența moderată a crescut cu 37% de la 70,0 la 96,1 ore, iar turbulența ușoară a crescut cu 17% de la 466,5 la 546,8.

Siguranța în trafic primează: Luminile de întâlnire devin obligatorii pe toate drumurile publice

Noua lege îi obligă pe șoferii români să aprindă luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice și a fost promulgată.

Prin votul final în Camera Deputaților, șoferii vor fi obligați să folosească în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice, nu doar pe autostrăzi sau pe drumuri naționale europene, așa cum spunea legea până în prezent.

Extinderea obligativității: Luminile de întâlnire pe toate drumurile publice, nu doar pe autostrăzi sau drumuri naționale europene

Potrivit  Profit.ro,     proiectul a fost respins de senatori  în 2020, dar după ce Guvernul a susținut inițiativa, a fost avizat în luna octombrie a anului trecut, în comisia pentru transporturi, cu propunerea de a fi adoptat. 

Citește și:  Un bărbat, de 53 de ani, a agresat sexual o minoră după ce i-a oferit doi lei

OUG nr. 195/2002 se modifică astfel:

„La articolul 44, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

Citeste si:  „Viața e destul de scurtă”. Cum se simte Oana Lis după ce a fost diagnosticată cu cancer de piele. Vedeta se împarte între problemele ei de sănătate și ale lui Viorel Lis- kanald.ro

Citeste si:  Gheorghe Dincă a scris pe hârtie locul unde s-ar afla Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu! Monstrul din Caracal nu a mai vrut să tacă- wowbiz.ro

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  Șoferul român de TIR care a încercat să scape de un control și a ucis o femeie și pe fetița acesteia, pe A1, a primit 16 ani de închisoare

(2) În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”.

Ce sancțiuni riscă șoferii care nu vor respecta noua lege

Astfel, președintele Iohannis a promulgat luni, 1 iunie, prin decret,  proiectul pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului  nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, potrivit  antena3.ro.

Citește și:  Trei persoane au murit, iar alte trei au fost rănite după ce au fost lovite de o dubă

Șoferii care nu respectă noua lege riscă să fie amendați și sancționați cu două puncte de penalizare. Punctul de amendă a rămas din 2023 la nivelul de 145 de lei.

Citește și:  Un băiat de 18 ani a fost salvat de la moarte în ultima clipă de polițiști. Tânărul a amenințat că se sinucide după o ceartă cu mama lui


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si