Close sidebar
Close sidebar

Crestinii sunt asteptati la Bucuresti pentru a se inchina icoanei facatoare de minuni adusa de la Muntele Athos!

Prima duminica a postului mare sau Duminica Ortodoxiei, va fi marcata la Bucuresti printr-o procesiune in jurul Parcului Icoanei.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Peste o suta de preoti si mii de pelerini au luat parte in urma cu o ora la impresionantul pelerinaj. Au purtat lumanari aprinse in maini si au intonat cantece religioase.

Pentru aceasta procesiune a fost adusa la Bucuresti, de la Muntele Athos, o icoana facatoare de minuni. Mai precis, Icoana Grabnic Ascultatoare a Maicii Domnului, care va ramane in foisorul Bisericii Icoanei pana luni seara.

Este cel mai important odor al Manastirii Dochiariu, de pe Sfantul Munte Athos, din Grecia, fiind pictata in secolul al XI-lea, in timpul Sfantului Neophitos, unul dintre fondatorii manastirii.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Inainte de procesiune, icoana Maicii Domnului "Grabnic ascultatoare" si moastele a patru sfinti, aduse de la Milano, au fost expuse intr-un baldachin, in curtea bisericii Icoanei, langa ramasitele sfantului Dimitrie, Izvoratorul de Mir. In fata lor, s-au rugat deja mii de credinciosi, plini de speranta.

Despre Icoana Maicii Domnului "Grabnic ascultatoare" se spune ca i-ar asculta si le-ar indeplini visele indeosebi pe femeile care isi doresc copii, pe cei cu boli grave.

Preotii spun ca in cartile sfinte sunt consemnate mai multe minuni infaptuite: orbi carora le-ar fi redat vederea sau ologi pe care i-a facut sa mearga, din nou, pe picioare. Simbolic, un detasament din cadrul politiei, in uniforme de gala, va purta torte aprinse.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI