„Crima de la Neversea”, asa cum a fost mediatizata in urma cu un an in presa din Romania, a pornit de la un conflict spontan, intr-un mijloc de transport, la finalul caruia Dumitru Caciandone l-a lovit pe Valentin Baicoianu, acesta decedand cateva zile mai tarziu. Ucigasul a fost condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, insa a facut apel (la fel ca si familia lui Baicoianu, care considera pedeapsa mult prea mica), iar in prezent procesul s-a impotmolit la Curtea de Apel Constanta.

In acest timp, Caciandone face arest la domiciliu, iar familia lui Valentin se pregateste pentru parastasul de un an.

Familia victimei este nemultumita de felul in care decurge procesul, in conditiile in care magistratii au acordat nu mai putin de trei amanari la cererea avocatilor victimei. Acest lucru nu poate fi decat in avantajul agresorului, care spera intr-o pedeapsa mai mica, din care oricum i se scad zilele petrecute in arest la domiciliu. Urmatorul termen al procesului a fost fixat pentru 16 august, in plina vacanta judecatoreasca.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Pe fond, cauza a mers mult mai repede. Magistratii au stabilit in mai putin de trei luni ca inculpatul sa fie condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare cu executare si la plata unor daune morale de 100.000 euro catre familie.

Pe 10 iulie 2017, dupa incheierea festivalului Neversea care a avut loc la Constanta, Valentin Baicoianu a insotit cateva fete, printre care si iubita lui, catre casa, cu un mijloc de transport in comun.

La un moment dat, el a intrat in conflict verbal cu Dumitru Caciandone, care a continuat in statia in care grupul a coborat. Conform martorilor, agresorul l-a lovit de doua ori pe Valentin, care a cazut lovindu-se puternic cu capul de trotuar. Cel care a lovit a plecat imediat, iar victima a decedat cateva zile mai tarziu. Caciandone a fost prins abia dupa ce politistii au urmarit inregistrarile de pe camerele de supraveghere.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si