Curtea de Apel Ploiești a anunțat decizia definitivă în cazul crimei care a îngrozit Buzăul la începutul anului trecut. Pe 23 februarie 2019, tânăra Valentina Nica și-a pierdut viața după ce a fost agresată de Cosmin Dan, fostul iubit, care ulterior a dat foc apartamentului. Potrivit anchetatorilor, Cosmin era supărat că Valentina îi punea în pericol relația cu actuala iubită, Anisia, pe care ar fi găsit-o, chiar în noaptea dramei, în apartamentul Valentinei.

Pedeapsa cu închisoare pe viață pentru criminal nu a fost solicitată nici de procurori, nici de familia victimei 

Martorii crimei au făcut dezvăluiri incredibile în timpul procesului, desfășurat inițial la Tribunalul Buzău. Antonio Măcelaru, puștiul de 15 ani care a fost în casa groazei și a văzut tot, a dat o mărturie șocantă în fața judecătorilor despre comportamentul sălbatic al criminalului Cosmin Dan.  

Cosmin Dan
Criminalul Cosmin Dan va sta 22 de ani în închisoare

”De cum a intrat pe ușă Cosmin Dan a strigat către Valentina îți dau foc și te omor. Foarte nervos și violent a luat-o imediat la bătaie. A tras-o de păr, a început să-i care palme și pumni. A lovit-o în față, dar i-a dat una și în ficat. Apoi i-a sunat pe prietenii lui, pe Clonț și Naum, și le-a cerut să-i aducă benzină ca să-i dea foc.

Eu am încercat să-l potolesc pe Cosmin, să n-o mai bată. N-am reușit. La un moment dat a luat masa pe care erau mai multe sticle și pahare și a aruncat-o spre Valentina, care era în colț, în dormitor. A aruncat spre Valentina și cu un scaun. Când a intrat pe ușă Clonț a spus „ia benzina și dă-i foc!”. Sticla era de doi litri, plină cu benzină. Cosmin Dan a început să stropească prin toată camera, inclusiv pe Valentina.
Apoi i-a cerut lui Clonț să-i dea bricheta. Acesta i-a întins o brichetă albă. S-a jucat puțin cu bricheta apoi a aprins-o în timp ce ținea mâna înspre Valentina”, 
a mărturisit martorul respectiv. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Mama criminală, care și-a ucis cei trei copii, a anunțat că se va omorî

Astăzi, Curtea de Apel Ploiești l-a condamnat definitiv pe Cosmin Dan la o pedeapsă definitivă de 22 de ani de închisoare și plata unor daune materiale însemnate către familia victimei. Pedeapsa cu închisoare pe viață nu a fost nici un moment în calcul, nefiind solicitată nici de procurori, nici de familia Valentinei.  

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si