„Dosarul penal este instrumentat de catre magistrati care vor analiza intreaga situatie de fapt. Referitor la faptul ca politistii au folosit forta in acest caz, politistul poate folosi forta cand o persoana se manifesta agresiv”, a explicat Stefan Marius Eugen.   

„Referitor la anumite plangeri formulate impotriva politistilor, fiecare plangere este

verificata temeinic. Exista toleranta zero fata de politistii care fac abuz in serviciu”, a completat directorul adjunct.     „Conform manualului, daca ti se aduc injurii, poti sa duci persoana la sectie”, a completat Stefan Marius Eugen.  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce elevul ei i-a întins o capcană. Ce le-a mărturisit acesta polițiștilor- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

La randul lui, Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al Politiei Romane a subliniat ca legea este perfectibila. „Politistii au la indemana instrumentele pentru a interveni in orice situatie, el intervine gradual si proportional cu ce se intampla.

Daca devine recalcitrant poate folosi forta, catusele chiar si pistolul. Nu cred ca politistii au temeri sa intervina”, a spus acestia.

”Am observat ca cel care a initiat agresiunea a fost domnul Boureanu, nu politistului. Politistul a reactionat dupa ce a fost lovit.

Daca a procedat corect sau nu, sunt sigura ca vor stabili anchetatorii. Pe de alta parte, sunt sigura ca procurorul o sa ia decizii intelepte, iar masura retinerii nu a fost, din punctul meu de vedere, deloc o masura intamplatoare. Politistul este in strada sa aplice legea, nu sa fie lovit, agresat”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si