Cristian Pomohaci ajunge pe 19 decembrie în faţa judecătorilor de la Tribunalul Mureş. Magistraţii trebuie să valideze acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru acuzaţiile de evaziune fiscală în formă continuată, după ce a închiriat 11 imobile şi ar fi declarat venituri mai mici pentru a nu plăti impozite.

La sfarsitul lunii septembrie, Cristian Pomohaci a recunoscut fapta în faţa procurorilor în schimbul promisiunii acestora că va primi doar un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

”Negocierea” trebuie însă validată de judecători, lucru care, în mod normal, n-ar trebui să-i creeze surprize fostului preot.

Pomohaci nu va putea părăsi ţara fără acordul instanţei

Odată cu actul de recunoaştere a vinovăţiei, Pomohaci trebuie să prezinte judecătorilor şi dovada că a acoperit integral prejudiciul calculat la 684.487 lei (152.883 euro). Reprezentanţii Parchetului General sustin că suma a fost deja acoperită de inculpat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Pe de altă parte, odată validat acordul, Pomohaci îşi va pierde dreptul de a fi ales în orice funcţii publice sau de a ocupa o funcţie ce implică execiţiul autorităţii

de stat pentru o perioadă de doi ani. El nu va avea voie să părăsească România fără acordul instanţei şi va trebui să se prezinte la serviciul de probaţiune, să anunţe schimbarea locuinţei sau orice deplasare din localitate ce depăşeşte 5 zile, dar trebuie să comunice şi schimbarea locului de muncă şi să comunice documente legate de veniturile sale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si