Gitanas Nauseda a declarat că aşteaptă din partea Comisiei Europene să clarifice cu ''mai multă precizie'' cum trebuie aplicate sancţiunile împotriva Rusiei după agresiunea acesteia împotriva Ucrainei.

Citeste si: "Cel mai periculos loc din lume". Un mic orășel din țara NATO vecină cu Rusia, amenințată de Putin

După aplicare acestor restricții, Lituania a blocat parţial tranzitul de mărfuri către enclava rusă Kaliningrad, iar Kremlinul a amenințat cu represalii.

Președintele Lituaniei: "E necesară stabilirea normelor cu mai multă precizie''

''Lituania nu introduce propriile sale sancţiuni. Noi doar respectăm normele stabilite de Uniunea Europeană şi aplicăm sancţiunile în baza acestor reguli. Aşadar, este desigur necesară stabilirea normelor cu mai multă precizie'', a spus Nauseda într-o declaraţie acordată presei înaintea summitului european de la Bruxelles.

Citeste si: Un general rus îl imploră pe Putin să trimită rachete nucleare în Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Președintele Nauseda a precizat că noile tensiuni cu Rusia provocate de restricţiile aplicate tranzitului către Kaliningrad nu sunt ''o temă între Lituania şi Rusia, ci una între UE şi Rusia''.

Muncă de noapte la planul de detensionare a crizei cu Rusia

Rusia a ameninţat cu represalii dacă Lituania nu ridică ''blocada'' şi nu restabileşte ''imediat'' accesul pe teritoriul lituanian pentru transporturile către enclava sa Kaliningrad. ''Vor exista măsuri de răspuns care acum sunt în proces de evaluare'', a declarat miercuri vice-ministrul rus de externe Serghei Riabkov.

Citeste si: Primul soldat rus acuzat de agresiune sexuală este judecat în Ucraina. Mihail Romanov a ucis un civil și molestat soția în repetate rânduri

''Suntem în contact strâns cu autorităţile lituaniene şi le vom oferi orientări suplimentare'', a notat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Executivul european a lucrat toată noaptea de miercuri spre joi la planurile menite să detensioneze această criză, din cauza temerilor că ea ar putea escalada rapid, afirmă mai mulţi diplomaţi şi oficiali europeni citaţi de Politico.eu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si