Mihail Romanov, suspectul rus în vârstă de 32 de ani, care momentan nu se află în custodia autorităților ucrainene și va fi judecat în absență, este acuzat de uciderea unui civil în regiunea capitalei Kiev în data de 9 martie și apoi de agresarea sexuală repetată a soției decedatului, conform informațiilor prevăzute în dosarele judiciare citate de Reuters.

Citeste si: Un general rus îl imploră pe Putin să trimită rachete nucleare în Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania

Ministerul Apărării din Rusia nu a răspuns imediat la o solicitare scrisă de comentarii, iar jurnaliștii de la Reuters nu a reușit să ia legătura cu soldatul acuzat. Moscova negă în continuare acuzațiile de crime de război.

Soldatul rus este acuzat că a agresat sexual o ucraineancă în vârstă de 33 de ani după ce el împreună cu un alt militar l-au împușcat pe soțul ei, Oleksi, în satul Bohdanivka, la nord-est de Kiev.

Femeia de 33 de ani a fost maltratată de doi soldați ruși. Unul este judecat iar celălat nu a fost încă identificat

După ce l-au ucis cu sânge rece pe ucrainean, cei doi militari au plecat. La scurt timp după incident s-au întors de două ori pentru a o agresa sexual pe ucraineancă, se precizează în dosarele tribunalului. Momentan, identitatea celui de-al doilea soldat implicat nu a fost stabilită.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Misterioasele domuri Bungle Bungles: aici au fost descoperite cele mai vechi forme de viață de pe Pământ- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Inițial nu a fost clar ce fel de reprezentare juridică va avea Mihail Romanov la proces, care se va desfășura cu ușile închise.

Citeste si: Mașina unui "colaborator al Rusiei" a fost aruncată în aer în Herson

Unul dintre procurorii care se ocupă de cazurile de violență sexuală a mărturisit pentru jurnaliștii de la Reuters că până la 50 de astfel de cazuri de agresiune sexuală sunt în curs de investigare, doar că numărul faptelor de acest fel comise de soldații lui Vladimir Putin de la începutul invaziei din Ucraina este probabil să fie substanțial mai mare.

Oficialii, activiștii și medicii au dezvăluit că multe supraviețuitoare se tem sau nu doresc să se prezinte la poliție de teama represaliilor din partea Rusiei și a stigmatizării din partea vecinilor lor ucraineni.

Citeste si: Ucraina are de îndeplinit șase condiții pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ce a stabilit Comisia Europeană

Ucraina susține că investighează mii de potențiale crime de război comise în timpul invaziei rusești. Irina Venediktova, procuror general, a spus pentru Reuters că mulți dintre suspecți se află în Rusia, dar că unii au fost luați în captivitate de Ucraina ca prizonieri de război.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si