Piloții TAROM au ajuns la o înțelegere cu membrii Consiliului de Administrație ai companiei, după o ședință de peste 5 ore, iar zborurile companiei au revenit la normal, marți dimineață.

Citește și: VIDEO Zboruri anulate în continuare, negocieri cu piloții. Situație îngrijorătoare în aeroport, la ghișeele TAROM

Înțelegerea dintre piloții nemulțumiți și conducerea TAROM prevede majorarea salariilor piloților cu 1.500

de euro, în trei tranșe.

Salariile acestora ar urma să fie majorate cu 500 de euro net din octombrie, iar diferența o vor primi în cursul anului 2025, până se va ajunge la o creștere salarială de 1500 euro net.

Mii de pasageri, victimele crizei din TAROM

Zborurile TAROM s-au desfășurat conform programului normal, marți dimineața, a anunțat Alexandru Anghel, purtătorul de cuvânt al companiei la Antena 3.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Situația de criză a fost generată de faptul că 30 de piloți TAROM s-au declarat, luni, în incapacitate de zbor, invocând legislația muncii în vigoare, dar ei fiind, de fapt, nemulțumiți de salariile primite.

"Un număr de 29 de piloți s-au declarat inapți de zbor, iar 25 de curse au fost anulate", a confirmat reprezentantul TAROM. Peste 10.000 de pasageri au fost afectați de anulările și întârzierile de zboruri.

Consiliul de administrație al TAROM și reprezentanții personalului navigant au ajuns la o înțelegere privind majorările salariale ale piloților.

Aceștia vor primi încă 1.500 de euro net la salariu, în mai multe tranșe, începând din octombrie 2024.

TAROM anunță "încheierea unui acord pentru normalitate"

Compania TAROM a încheiat un acord cu personalul navigant pentru derularea operaţiunilor de zbor în regim normal, astfel încât marţi dimineaţa toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor, informează operatorul aerian naţional.

"Compania TAROM a continuat dialogul cu reprezentanţii personalului navigant, în urma situaţiei de luni, 8 iulie, prin care numeroase zboruri au fost anulate, ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, şi anunţă încheierea unui acord pentru normalitate şi derularea operaţiunilor de zbor în regim normal. În dimineaţa zilei de 9 iulie toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor", se arată într-un comunicat al companiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si