Englezii au dat buzna la rafturile cu ulei de floarea soarelui, de teamă că nu vor mai avea cu se să gătească. Și, ca să prelungească declanșarea unei crize inevitabile în Marea Britanie, mai multe lanțuri de supermarketuri au decis să raționalizeze uleiul de floarea soarelui!

Oamenii pot cumpăra doar câteva sticle

În Regat, Tesco permite trei articole pentru fiecare client.

Waitrose şi Morrisons au limitat cumpărătorii la doar două articole fiecare, în timp ce alte supermarketuri nu mai au deloc la raft sortimentele mai ieftine de ulei de floarea soarelui!

Citeste si: Încă două cazuri suspecte de hepatită misterioasă în România

British Retail Consortium spune că restricțiile sunt o măsură temporară „pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea”, iar criza este reală în Marea Britanie, țară care importa din Ucraina cea mai mare cantitate de ulei de floarea-soarelui.

Scumpiri în restaurante din cauza prețului uleiului

Oamenii se plâng nu doar de raționalizarea consumului, dar și de prețurile la ulei, care au dus la scumpiri în lanț în restaurante.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Eclipsa de Soare din 30 aprilie 2022: Cum sunt zodiile influenţate?

Agenția care monitorizează evolutia preturilor de consum din Marea Britanie anunță că, din datele pe care le are acum, pretul pentru o sticlă de un litru de ulei de floarea-soarelui a crescut în medie cu peste 10%, față de începutul anului, ajungând la 7 echivalentul a 7 lei și 40 de bani.

Citeste si: De ce se mănâncă mici de 1 Mai 2022? Tradiţii de Ziua Muncii

În țara noastră, un litru de ulei are acum prețul mediu de 10 lei, iar unele magazine încă mențin raționalizarea, și nu permit vânzarea a mai mult de două baxuri sau 5 sticle de persoană. E mult, spun oamenii, care nu ar cumpăra atâta ulei pentru consumul propriu, dar ideea de raționalizare nu le place.

Țările afectate de sistarea importurilor de ulei din Ucraina se uită acum către Indonezia, cel mai mare exportator din lume de ulei de palmier. La noi, autoritățile ne asigură că avem cantități suficiente, chiar și să exportăm, nu doar pentru consumul intern.

Citeste si: Ipostaza neașteptată în care a fost surprins Vladimir Putin. Totul a fost filmat

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si