Paul Oargă medic român a șocat întreaga lume după ce a mărturisit ce venit are în Irlanda, țara unde este stabilt de mai mulți ani.

Medicul a mărturisit că salariul lui, deja considerat substanțial în România, va continua să crească în funcție de experiența pe care o va căpăta, cu timpul.

medic

Paul Oargă, medic: "Sunt bani care cresc în funcție de experiența avută"

[Sursa foto: istockphotos]

Ce venit are Paul Oargă, medicul român stabilit în Irlanda?

Paul Oargă este un tânăr medic român. După ce a petrecut trei ani lucrând ca medic în România, la un spital din Cluj Napoca, tânărul a decis să plece în Irlanda.

Decizia de a se muta în străinătate a fost atât pentru a profesa, dar și pentru a-și continua studiile, potrivit stiridecluj.ro.

Paul Oargă a mărturisit, pe canalul său de Youtube, de unde câștigă un venit suplimentar, ce salariu are ca doctor, în Irlanda.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mărturisirea medicului român a șocat pe toată lumea. Paul Oargă a declarat că este plătit pe oră, iar venitul său ajunge la câteva mii se lire pe lună.

La această sumă se adaugă banii pentru orele suplimentare muncite. De asemenea, medicul român a declarat că o parte din venitul lui este și din activitatea de la YouTube.

paul oarga medic roman stabilit in irlanda

Cu cât este plătit un medic român stabilit în Irlanda?

[Sursa foto: Capturi Youtube]

”Eu primesc acum 30 de euro pe ora muncită. Acest lucru crește, sunt bani care cresc în funcție de experiența avută. Eu am avut noroc că mi s-a recunoscut experiența de anestezist din România de trei ani.

Ei fac plata la fiecare două săptămâni și trebuie să ai 72 de ore lucrate. Pentru aceste două săptămâni primești 2.382 de euro, dar acesta este venitul brut. Se mai plătesc orele suplimentare, cu 1,5x față de norma de bază, adică am lucrat 15 ore și am primit 687 de euro brut, după taxe. Aici primești 1500 de euro pe an pentru a merge la cursuri ca medic rezident. Examenele se plătesc, costă între 700 și 900 de euro, dar dacă iei examenul primești banii înapoi... Din Youtube am câștigat într-un an 1600 de euro, dar banii s-au dus în echipamente. Eu fac clipuri educative și acesta este un scop mai presus de mine., a declarat medicul Paul Oargă.

Mai mult decât atât, tânărul medic din Cluj Napoca a mărturisit că experiența din spitalele din Irlanda nu se compară cu cea din România.

Citește și: VIDEO- Scumpirile nu ne lasă să dormim. Românii dorm cel mai puțin din Uniunea Europeană. ,,Sunt foarte obosită!''

Ce îmi place este că la spital sunt vestiare, sunt dușuri. Nu trebuie să îmi pun echipamentul de acasă. Sunt lucruri normale aici. Este săpun, este prosop, lucruri care nu sunt în România în toate spitalele. La ora 8.00,

există o sesiune de pitching în care consultanții, așa se numesc medicii primari, ne prezintă diferite subiecte sau noi facem diferite prezentări. La 9.00 începe munca propriu-zisă în sala de operație. Concediu este 30 de zile pe an, plus 10- 15 zile pentru concediu de studii. Ei au un sistem progresiv de taxare. Până la o sumă ești taxat cu 20%, iar peste cu 40%. În acest moment, eu sunt taxat 40% și după taxe rămân cu 1900 de euro net, la două săptămâni. Sunt niște bani buni, care îți permit să duci o viață bună, chiar și aici în Irlanda, unde chiria este destul de scumpă. Chiria pe care o plătesc eu este de 1.100 de euro pe lună, a declarat medicul Paul Oargă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si