DACIA 1300 din 1976 era cândva una dintre cele mai întâlnite autoturisme de pe străzile țării noastre, însă cu timpul a fost înlocuită de cea mai mare majoritate a românilor. Cu toate acestea, vechile mașini nu au fost uitate, ci sunt foarte căutate în prezent de către colecționari și de pasionații de mașini vechi.

Recent, pe un site de vânzări automobile din Germania a apărut un anunț care a stârnit interesul mai multor români.

O Dacia 1300 de colecție este scoasă la vânzare. Automobilul fabricat în anul 1976 la Mioveni este deținut de un colecționar din nord-estul Germaniei și este clasificat drept vehicul istoric, așa cum precizează vânzătorul.

dacia 1300, masina de vanzare, model dacia

Cât trebuie să plătești pentru o DACIE 1300?

[Sursa foto: Pexels]

„Mașina este clasificată ca vehicul istoric și este într-o stare foarte bună, fiind necesare doar câteva lucrări minore privind faza lungă, țeava de eșapament și câteva reglaje la carburator. Vehiculul a fost revopsit în anul 2013”, a declarat proprietarul, scrie observatornews.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mașina, care are un motor de 54 de cai putere și doar 130.000 de kilometri la bord, se vinde cu 4600 de euro, având chiar și ITP-ul valabil până în august 2024.

Citește și: VIDEO: Accident teribil în zi de sărbătoare! Două maşini au ajuns în curtea bisericii, chiar în timpul slujbei

Dacia 1300 a fost produsă în țara noastră între anii 1969 și 1984 și a fost vândută drept un autoturism potrivit inclusiv pentru familii, astfel că și-a câștigat repede popularitatea printre români.

Inițial, modelul avea o caroserie berlină cu 4 uși și 5 locuri, astfel că oamenii erau foarte încântați de mașina în care puteau să călătorească fără să stea foarte înghesuiți.  

„În 1969 s-au fabricat primele loturi din Dacia 1300 berlină. Îmi amintesc că am muncit trei zile și trei nopți pentru a produce primele 50 de exemplare, deoarece urma defilarea de 23 August, iar câte 25 de mașini erau prevăzute pentru paradele de la București și Pitești. Începând cu primii ani ai anilor ’70, în industria orizontală românească au fost demarate sau au fost modernizate la nivelul cerințelor Renault: fabricația de faruri și dispozitive de iluminat ce respectau reglementările internaționale ale etapei respective, distribuitoare de aprindere, demaroare și alternatoare, carburatoare, tablouri de bord, amortizoare, ștergătoare de parbriz, piese de frânare, ambreiaje, transmisii homocinetice, yale uși”, povestea în urmă cu peste două decenii Constantin Stroe, fost director general Dacia. 

dacia 1300, masina de vanzare, model dacia

DACIA 1300: prețul pe care îl are în 2024

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si