Close sidebar
Close sidebar

Țara care a restricţionat accesul populaţiei la platformele de socializare Facebook, Instagram, WhatsApp şi Telegram

Autoritățile din Cuba le-a restricționat accesul oamenilor la reţelele de socializare şi de mesagerie Facebook, Instagram, WhatsApp şi Telegram. Motivul ar fi răspândirea protestelor antiguvernamentale.

Georgiana Balaban,

Probleme în Cuba. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cuba a restricţionat începând de luni accesul populaţiei la reţelele de socializare şi de mesagerie Facebook, Instagram, WhatsApp şi Telegram. Potrivit firmei de monitorizare a internetului NetBlocks, măsura a fost luată pentru a stopa protestele.

NetBlocks, cu sediul la Londra, a afirmat pe site-ul său că reţelele de socializare şi platformele de mesagerie din Cuba erau încă parţial perturbate marţi, ceea ce „ar putea limita fluxul de informaţii din Cuba”. Guvernanții nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii şi nici Telegram şi nici Facebook, care deţin Instagram şi WhatsApp.

Citeste si: Vești bune: Vaccinul cubanez Soberana 2 are o eficiență de 91,2%

Platforme importante de socializare- restricționate în Cuba

Platforma socială Twitter a anunțat că nu a observat vreo blocare a serviciului său.

Mii de cubanezi s-au alăturat duminică demonstraţiilor de la Havana şi Santiago. Ei au protestat împotriva crizei economice a Cubei şi gestionării pandemiei, unii au cerut și încetarea comunismului.

Citeste si: Peste jumătate din populaţia britanică adultă a fost vaccinată împotriva Covid-19

Citeste si: Care este noua formulă de calcul a pensiilor 2025: Majorarea pensiilor ar urma să se facă abia din toamnă- kanald.ro

Citeste si: Violeta Bănică, declarație ȘOC despre mama sa, în direct: „În ultimul timp e foarte obraznică. Te rog frumos să te oprești”- wowbiz.ro

Citeste si: O Biblie în care au fost ascunși bani a fost singurul obiect salvat dintr-un incendiu care a distrus complet o clădire, în Suceava - antena3.ro

Introducerea internetului mobil în urmă cu doi ani şi jumătate este un factor cheie din spatele protestelor din Cuba, oferind cubanezilor o platformă pentru a-şi exprima frustrările şi permiţând răspândirea rapidă a informaţiilor.

Martorii Reuters din Capitală au afirmat marţi că încă nu au acces la date mobile. Penele internetului mobil au crescut în acest an.

Platforme importante de socializare au fost restricționate în Cuba. [Sursa foto: PixaBay]

Compania de monitorizare a reţelei Kentik a anunţat că a observat că întreaga ţară a fost offline pentru mai puţin de 30 de minute, duminică.

Chiar în jurul orei 16:00, în momentul de vârf al protestelor a fost pana de internet.

Citeste si: Descoperire incredibilă: NASA a declarat că există apă pe Lună

Platformele de socializare se confruntă cu cereri crescute din partea guvernelor din întreaga lume de a elimina anumite conţinuturi şi, în unele cazuri, serviciile lor sunt restricţionate sau interzise în timpul protestelor.

Pe 4 iunie 2021, Nigeria a transmis că a suspendat pe termen nelimitat Twitter în ţară. Exact la câteva zile după ce platforma a eliminat o postare de la preşedintelui Muhammadu Buhari.

Citeste si: CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic. Ce țări se regăsesc în zona roșie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI