Unde se află tezaurul dacic furat în Olanda? Celebrul clan Remmo din Germania, suspectat de implicare. Ce au găsit polițiștii în mașina Volkswagen Golf incendiată
Noi piste apar în scandalul uriaș privind furtul tezaurului dacic de la Muzeul Drents din Assen, Olanda. Clanul Remmo din Germania, cunoscut pentru jafuri istorice din Muzee de artă, se află pe lista suspecților. Nu este exclus ca în gruparea de hoți să fie implicați și români.
Nici poliția olandeză, nici cea română nu exclud posibilitatea ca în spatele jafului să se afle infractori străini, anchetatorii confirmând că a fost un jaf foarte bine gândit, având ca țintă principală coiful de aur.
Hoții ar putea fi români, dar este menţionat şi renumitul clan Remmo din Germania, un clan de origine libanezo-kurdă, care a mai comis jafuri spectaculoase de artă în Germania în mai multe rânduri în ultimii ani.
Piesa de rezistenţă a tezaurului era faimosul coif de aur de la Coţofeneşti, confecţionat dintr-un kilogram de aur pur. Spargerea s-a făcut printr-o explozie violentă, sâmbătă dimineaţa, la patru fără un sfert.
Acţiunea nu a durat decât trei minute şi au fost trei autori, care au spart vitrinele şi au luat coiful şi cele trei preţioase brăţări de aur.
S-a întâmplat chiar în ultimul weekend al expoziţiei, care a fost prezentată de la începutul lunii iulie, scrie De Telegraaf.
Gruparea Remmo este responsabilă de mai multe jafuri spectaculoase în Germania, inclusiv furtul unei monede de aur de 100 kg de la Muzeul Bode din Berlin.
Detalii despre mașina Volkswagen Golf, implicată în jaful de la muzeu
Maşina cu care au fugit hoţii a fost găsită incendiată lângă Rolde, la granița cu Germania. Autoturismul Volkswagen Golf fusese furat din Alkmaar pe 23 sau 24 ianuarie.
Autoritățile au precizat că mașina Volkswagen Golf de culoare gri închis a fost găsită arsă sub un viaduct de lângă localitatea Rolde.
Apoi, indivizii au fugit cu o altă mașină, potrivit News.ro.
Poliția presupune că mașina a fost parcată undeva în zona Groningen, North Drenthe și Assen. La momentul respectiv, este posibil ca mașina să fi avut plăcuțe de înmatriculare furate.
În imaginile analizate de poliția olandeză se vede cum indivizii se urcă într-un alt autoturism cu care se presupune că au trecut granița în Germania.
Investigațiile poliției olandeze, în colaborare cu autoritățile române, sugerează că jaful ar fi fost țintit special pentru Coiful de Aur, ceea ce indică o planificare minuțioasă.